İlk Müsabakalarında İl İkincisi Oldular

Nevşehir Valiliği Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği Küçük Kızlar Basketbol İl Birinciliği maçları tamamlandı.

Nevşehir Valiliği Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği Küçük Kızlar Basketbol İl Birinciliği maçları tamamlandı.

    Nevşehir Damat İbrahim Paşa İlköğretim Okulu, Acıgöl Karapınar İlköğretim Okulu, Nevşehir Atatürk İlköğretim Okulu, Nevşehir Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Nevşehir Özel Altınyıldız İlköğretim Okulu ve Avanos Ahmet Ergün İlköğretim Okulu takımlarının katıldığı küçük kız basketbol müsabakalarında, İl birincisi Özel Altınyıldız takımı birinci olurken, İl İkincisi ise Nevşehir Cumhuriyet İlköğretim Okulu oldu.

    Nevşehir Cumhuriyet İlköğretim Okulu Basketbol takımı antrenörü Nail Demirtaş, küçük kız basketbol branşında ilk defa katıldıkları müsabakalarda il ikincisi olarak iyi bir başarı yakaladıklarını söyledi.

    Önümüzdeki yıl kız ve erkek tüm kategorilerde takım çıkaracaklarını ve hedeflerinin de il birinciliklerini kazanmak olduğunu belirten Demirtaş, ‘‘Böylece ilimizi grup müsabakalarında temsil etmek istiyoruz. Bunun için şimdiden öğrencilerimizle çalışmalarımız devam etmektedir. Buradaki amacımız öğrencilerimizi; ders dışı spor yaparak zamanını iyi değerlendirmek, sağlığını geliştirmek, zararlı alışkanlıklardan korumak, sorumluluk duygusunu geliştirmek gibi birçok konularda eğitimi de hedeflemekteyiz.” dedi.

    Okul Müdürü Mesut Kuzugüden ise; kız basketbol takımı öğrencilerini bu başarısından dolayı kutladığını söyledi.

    Okul öğrencilerinin hem eğitim-öğretim alanında hem de sosyal ve kültürel alanlarda başarı elde ederek kendilerini ve velileri onurlandırdıklarını söyleyen Kuzugüden, eğitimin sadece derslikte kitap ve defterle yapılan bir uğraş olmadığı prensibi ile hareket ettiklerini kaydetti.