Galatasaray Cafe Crown: 61 - Türk Telekom: 50

Salon: Abdi İpekçi

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Engin Kennerman – Zafer Yılmaz – Tunçtan Durmuşcan

Galatasaray Cafe Crown (61): Joshua Shipp 8 (10 ribaund), Jerry Johnson 6, Caner Topaloğlu (1 ribaund), Preston Shumpert 12 (4 ribaund-1 asist), Tutku Açık 6 (2 ribaund-3 asist), Luksa Andric 13 (5 ribaund), Radoslav Rancik 6 (6 ribaund), Haluk Yıldırım 4 (2 ribaund-2 asist), Evren Büker 2 (2 ribaund-3 asist), Ermal Kurtoğlu 4 (1 ribaund)

Türk Telekom (50): Ray Wesson 11 (10 ribaund), Jerome Randle 12 (2 ribaund-3 asist), Rasim Başak 8 (7 ribaund), Mehmet Yağmur (3 ribaund-2 asist), Diamon Simpson 4, Adem Ören 5, Jan Jagla 2 (5 ribaund-1 asist), Yunus Çankaya 6 (5 ribaund-2 asist), Ceyhun Altay 2 (7 ribaund), Can Öğüt (1 asist), Gregory Stiemsma

1. Periyot: 6-16

2. Periyot: 21-12

3. Periyot: 16-10

4. Periyot: 18-12

Sahasında ağırladığı Türk Telekom karşısında ilk periyotta 10 sayıyla geriye düşen Galatasaray Cafe Crown, rakibine maçın geri kalanında kurduğu üstünlükle 61-50’lik galibiyete ulaştı.

    Karşılaşmanın başlamasından önce, iki takım da sahaya Japonya‘da yaşanan deprem felaketi için Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından hazırlanan pankartlarla çıktı ve bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Mücadeleye hızlı başlayan taraf Türk Telekom oldu ve konuk ekip, ilk 3 dakikada Galatasaray Cafe Crown’a hiç sayı şansı vermeyerek 0-9’luk üstünlüğü yakaladı. Ev sahibinin ekip, ilk basketini 4. dakika içinde Ermal’la bulsa da periyotun geri kalanında da üretken bir görüntü çizemedi ve farkı azaltma çabaları sonuşsuz kaldı.

Öte yandan Türk Telekom’un da ilk dakikalara oranla kesilen hızı, sonraki dakikalarda düşük skorlu bir oyun ortaya çıkmasına neden oldu ve ilk periyot, 6-16’lık skorla geçildi.

İkinci periyota Andric’in üst üste sayılarıyla başlayan Galatasaray Cafe Crown, Shumpert’ın 2. dakika dolarken kaydettiği isabetle de skoru 13-16’ya getirdi. Sonraki bölümde de Andric’in etkili oyunu sürse de Adem ve Yunus’la sayı üreten Türk Telekom, son 4 dakikaya girilirken 18-23’lük skorla üstünlüğünü korudu. Karşılıklı sayılarla geçilen sonraki 2 dakikanın ardından ise Galatasaray Cafe Crown, 7-0’lık seriye imza attı ve devre arası öncesinde, 27-28’lik skorla farkı 1’e indirdi.

Devre arasından Randle’ın üst üste üçlükleriyle dönen Türk Telekom’a Galatasaray Cafe Crown’dan karşılık veren isim Rancik oldu ve sonrasında da Turku ile Ermal’ın sayıları, Sarı Kırmızılılar‘ı karşılaşmada ilk kez öne geçirdi.

Düşük skorlu geçen sonraki bölümde de Shipp ve Shumpert ile skor üreten ev sahibi, son 4 dakika içinde 40-34 ile farkı 6 sayıya kadar yükseltti. Periyotun son bölümünde ise takımlar karşılıklı sayılar kaydetti ve son periyota 43-38’lik Galatasaray Cafe Crown üstünlüğü ile girildi.

Mücadelenin final periyotu, Türk Telekom’un içerden, Galatasaray Cafe Crown’ın ise dışarıdan bulduğu karşılık sayılarla başladı ve ilk 3 dakika 48-44’lük skorla geçildi. Sonrasında Shipp ve Shumpert’ın isabetleriyle farkı 8’e çıkaran ev sahibi, Yunus ve Wesson’ın sayılarına engel olamadı ve son 5 dakikaya 52-49’luk başa baş skorla girildi.

Sonrasında Randle’ın arka arkaya yaptığı top kayıplarını iyi değerlendiren Galatasaray Cafe Crown, son 3 dakika öncesinde hızlı hücumlarla farkı 9 sayıya çekti ve son 3 dakika 50 saniyede yalnızca 3 sayı atabilmesine rağmen, savunmada da rakibine skor üretmek şansı vermeyerek 61-50’lik galibiyete uzandı.