Zenit: 2 - Twente: 0

3-0'lık avantajlı skorla Rusya deplasmanına giden Twente, Zenit karşısında aldığı 2-0'lık mağlubiyete rağmen turu geçen taraf oldu.

UEFA Avrupa Ligi (Son Detaylar)

UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale yakın olan Twente, Rusya devi Zenit’e konuk oldu. Hollanda temsilcisi iç sahada aldığı 3-0’lık avantajlı skorla sahaya çıktı.

İlk yarıda her iki takım da önemli fırsatlar yakaladı gol adına. Ancak daha şanslı olan ve son vuruşlarda başarılı olan ekip ev sahibi Zenit’ti.

17. dakikada Miguel Danny’nin sağdan gönderdiği pasla ceza sahası içinde topla buluşan Roman Shirokov, attığı golle Zenit’i 1-0 öne çıkardı. 37. dakikada sahneye çıkan Alexander Kerzhakov, attığı şık golle Zenit’in soyunma odasına 2-0’lık üstünlükle gitmesini sağladı.

Zenit maçı uzatacak gol için ikinci yarıda baskıyı arttıramadı. Konuk Twente ise tur adına kendisini rahatlatacak bir gol için önemli fırsatlar yakaladı.

Luuk de Jong ve Theo Janssen ile çok ciddi tehlikeler yaratan konuk ekip, istediği golü bulamadı. Zurianov, Kerzhakov ve Denisov ise ikinci 45 dakikada Zenit adına gol pozisyonlarına giren isimler oldu.