Villarreal: 2 - Bayer Leverkusen: 1

Almanya'da oynanan ilk maçı 3-2 kazanan Villarreal, kendi sahasında oynanan maçı da kazanarak çeyrek finale yükselmeyi başardı.

UEFA Avrupa Ligi (Son Detaylar)

Kendi liglerinde şampiyonluk umutları kalmayan iki ekibin mücadelesinde Villarreal, ilk maçta 3-2 mağlup ettiği Bayer Leverkusen'i ağırladı.

İlk ayağında beş gol izlediğimiz serinin rövanş maçı da tempolu başladı. Erken bir gol bularak avantaj yakalamaya çalışan Bayer Leverkusen, Augusto ve Eren ile etkili oldu. Ev sahibi ekip de bu ataklara Rossi ile cevap vermeye çalıştı. 27. dakikada Alman temsilcisi, bu kez de Rolfes ile tehlikeli geldi ancak bu oyuncunun vuruşu defanstan döndü. Dakikalar 33'ü gösterdiğinde ise Villarreal'i fazlasıyla rahatlatan gol geldi. Rossi'nin ara pasında topla buluşan Cazorla güzel bir vuruşla topu direğin dibinden ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Sonraki dakikalarda gelişen Leverkusen atağında Augusto'nun vuruşunda top, kaleci Lopez'de kaldı ve ilk 45 dakika bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya 1-0'lık üstünlüğünü korumayı düşünerek başlayan İspanyol ekibi, karşılaşmada tempoyu düşük tutmaya çalıştı. Nitekim bunda da başarılı olan Villarreal karşısında Leverkusen'in ilk tehlikeli atağı 58'de geldi ancak Augusto'nun şutunda yine kaleci başarılıydı. Bu pozisyondan sadece üç dakika sonra Giuseppe Rossi, Alman temsilcisinin umutlarını tüketti. İlk goldeki ikili bu golde rolleri değiştiler. Bu sefer asisti yapan Cazorla, ağları havalandıran ve skoru 2-0'a taşıyan isim Rossi oldu. Bu gol sonrasında direnci iyice kırılan Bayer Leverkusen de oyunda tempoyu düşürdü. 84. dakikada Schwaab'ın ortasını Eren tamamladı, Rodrigues Prado'ya da çarpan top ağlarla buluştu ve fark bire indi ancak kalan dakikalarda başka gol olmadı ve toplamda 5-3 önde olan Villarreal, çeyrek finale yükselmeye hak kazandı.