Spartak Moskova: 3 - Ajax: 0

UEFA Avrupa Ligi 3. tur rövanş karşılaşmasında Ajax'ı 3-0'la geçen Spartak Moskova, çeyrek finale yükseldi.

UEFA Avrupa Ligi (Son Detaylar)

Spartak Moskova maça çok hızlı başladı. Ajax savunmasının arasına atılan toplarla son derece etkili olan Rus temsilcisi, 21. dakikada golü buldu. Savunmanın arkasına atılan topa hareketlenen Kombarov, ceza sahası içinde sol ayağıyla düzgün bir vuruş yaparak takımını öne geçirdi: 1-0.

30. dakikada yine savunmanın arasına atılan akıl dolu bir ara pasta topla buluşan Welliton, ceza sahasına girer girmez sol ayağıyla yerden bir vuruş yaparak farkı ikiye çıkardı: 2-0. Bu gol aynı zamanda ilk 45 dakikanın da sonucunu belirleyen gol oldu.

Maçın ikinci yarısında skor avantajını elinde bulunduran ev sahibi ekip rahat bir oyun sergileyerek sonuca gitmesini bildi. 54. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Alex, sol ayağıyla nefis bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi: 3-0.

Golün ardından Ajax birkaç kez rakip kalede etkili olsa da maçın geri kalan bölümlerinde gol sesi çıkmadı ve ilk maçı 1-0 kazanan Spartak Moskova, rövanş maçından da 3-0'lık galibiyetle ayrılarak çeyrek finale adını yazdırdı.