Manchester City: 1 - Dinamo Kiev : 0

Cüneyt Çakır'ın yönettiği mücadelede, Kiev'deki ilk maçı 2-0 kaybeden Manchester City bu maçı kazansa da gülen taraf Ukrayna temsilcisi oldu. 37. dakikada oyundan atılan Balotelli, bu önemli maçta takımının 53 dakika boyunca eksik oynamasına neden oldu.

UEFA Avrupa Ligi (Son Detaylar)

Bir önceki turda Beşiktaş'ı eleyerek Manchester City'nin rakibi olan Dinamo Kiev, kendi sahasında elde ettiği 2-0'lık galibiyetin avantajıyla İngiltere'ye geldi. Ancak Roberto Mancini'nin öğrencilerinin öyle kolay pes etmek gibi bir niyeti yoktu.

Maça baskılı başlayan Manchester City, devre boyunca da oyunu kontrolünde tutmayı başardı. Henüz 5. dakikada Richards'ın ortasında Balotelli çok müsait pozisyonda topla buluştu ancak bu oyuncunun vuruşu inanılmaz bir şekilde direğin üzerinden dışarı çıktı. İlerleyen dakikalarda da oyundaki üstünlüğünü sürdüren City, Dinamo Kiev'in katı savunmasını aşmakta zorlandı. Dakikalar geçtikçe ve gol bulamadıkça gerilen İngiliz ekibinde 37. dakikada Balotelli takımını 10 kişi bıraktı. Popov'un göğüs kafesine ayak tabanıyla vuran golcü futbolcuyu Cüneyt Çakır affetmedi ve direkt olarak kırmızı kartını çıkarttı. Ancak ilginçtir ki City, bu pozisyondan üç dakika sonra aradığı golü buldu. Silva'nın pasında topla buluşan Kolarov, uzak mesafeden güzel bir vuruşla Kiev ağlarını havalandırdı: 1-0. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk 45 dakika ev sahibi ekibin üstünlüğüyle geçildi.

Aslında ikinci devre de ilk devreden farksız geçti. İkinci golü atmak için uğraşan bir City ve onlara istediği pozisyonu vermeyen Dinamo Kiev'i izledik. Hâl böyle olunca da ikinci devrenin ilk tehlikeli pozisyonu 65. dakikada gelişti. Barry'nin pasında Silva topla buluştu. Ancak İspanyol yıldızın şutunda Shovkovski güzel bir kurtarış yaptı. Sonraki dakikalar da Ukrayna temsilcisinin istediği gibi geçerken, 80. dakikada soldan ilerleyen Kolarov'un ortasında top defansa da çarparak kaleye doğru gitti. Ön direğe sert bir şekilde gelen topu iyi bir refleksle çeken Shovkovski, olası bir kaza golünü önlemiş oldu. Kalan dakikalarda City ataklarını kendi ceza sahasında karşılamak istemeyen Kiev, rakibine daha önde bastı. 37. dakikadan itibaren 10 kişi oynayan City, rakibinin dirençli futbolu karşısında istediği oyunu kuramadı. 90+3'te Yaya Toure'nin kullandığı serbest vuruşta Carlos Tevez topa dokunamayarak takımını mutlak bir golden etti ve beş dakikalık uzatma sonunda karşılaşma İngilizler'in 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Ancak ilk maçı 2-0 kazanan Dinamo Kiev, adını çeyrek finale yazdıran takım olmayı başardı.