Liverpool: 0 - Braga: 0

UEFA Avrupa Ligi 3. tur rövanş maçında Liverpool'a konuk olan Portekiz temsilcisi Braga, deplasmanda aldığı 0-0'lık beraberlikle adını çeyrek finale yazdırdı.

UEFA Avrupa Ligi (Son Detaylar)

Tarihinin en kötü sezonlarından birisini geçiren Liverpool, UEFA Avrupa Ligi’nde Portekiz temsilcisi Braga’yı konuk etti. Şampiyonlar Ligi’nde grubu üçüncü sırada tamamlayarak yoluna Avrupa Ligi’nde devam eden Braga, evinde oynadığı ilk maçtan 1-0’lık galibiyetle ayrılmıştı.

Beklendiği gibi maça baskılı başlayan bir Liverpool izledik. Özellikle yeni transfer Andy Caroll maça çok hareketli başladı. Ancak son vuruşlardaki şanssızlık, ev sahibi ekibin yakasını bırakmadı. 8. dakikada Caroll’un baskısı sonucu sağ çaprazda topla buluşan Joe Cole, kaleci Artur’u geçemedi. Bu atak Liverpol’un ilk yarıda yakaladığı en net gol pozisyonuydu. Konuk Braga ise Alan ile iki önemli gol fırsatından yararlanamadı. Caroll’un çabası ev sahibi ekip için yeterli olmadı ve taraflar soyunma odasına 0-0’lık beraberlikle gitti.

Liverpool ikinci yarıda da etkin Braga savunmasını geçemedi bir türlü. 61. dakikada Braga gole yaklaştı. Viana’nın vuruşundan seken top Alan’ın önünde kaldı. Alan’ın vuruşunda top az fakla dışarı çıktı. Sıkışan oyunu N’Gog ve Spearing değişiklikleriyle açmaya çalıştı Kenny Dalglish. 84. dakikada korner vuruşu sonrasında ceza sahası içinde iyi yükselen Carroll’un kafa vuruşu, Kuyt’un kafasından geri döndü. 90+1. dakikada ceza sahası dışından serbest vuruş kazandı. Meireles'in ortasında N'Gog kafayı vuramadı ve önemli bir fırsatı değerlendiremedi.

Braga, Liverpool'un yıldızlarını durdurmayı başardı ve tarihinde ilk kez Avrupa Ligi'nde çeyrek finale çıktı.