Galatasaray‘ın Arena‘da İlk Yenilgisi

 Ligde kötü günler yaşayan Galatasaray, ligin ikinci yarısından itibaren maçlarını oynamaya başladığı yeni stadı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena‘da ilk mağlubiyetini Fenerbahçe‘den aldı.

Sarı-kırmızı ekip, bundan önce Türk Telekom Arena‘da oynadığı açılış maçında Ajax ile 0-0 berabere kalıp, daha sonra da Sivasspor, Eskişehirspor, Bucaspor‘u mağlup etmiş, Ziraat Türkiye Kupası‘nda Gaziantepspor ve ardından da ligde Kardemir Karabükspor ile berabere kalmıştı.

Devre arasında Fenerbahçe‘den ayrılıp Galatasaray‘a gelen Kazım Kazım, eski takımına karşı gol atınca adeta çıldırdı.

Baros‘un şutunda kaleci Volkan‘dan dönen topu filelere gönderen Kazım, büyük sevinç yaşadı. Kazım, daha sonra Fenerbahçe yedek kulübesinin önünden geçerken, eliyle hareket yaptı. Kazım, bunun üzerine hakem Fırat Aydınus tarafından sarı kartla cezalandırıldı ve bu sezon 4. sarı kartını görüp cezalı duruma düştü.

Fenerbahçe yedek kulübesi Kazım‘ın hareketine tepki gösterirken, bu karttan sonra takım arkadaşı Milan Baros da milli futbolcuyu uyararak daha dikkatli olmasını istedi.

Galatasaray‘ın Ali Sami Yen Stadı‘nın kapanış maçında Beypazarı Şekerspor‘u yendiği maçın son golünü atan Kazım, Türk Telekom Arena‘daki ilk derbinin de ilk golünü kaydetti.

-SAHAYA YABANCI MADDELER ATTILAR-

Galatasaraylı taraftarlar, 27. dakikada Fenerbahçe‘nin kulladığı korner atışıyla birlikte sahaya yabancı maddeler attılar.

Taraftarlar, maç boyunca özellikle hakemlerin beğenmedikleri kararlarda, sahaya yabancı maddeler atmaktan geri kalmadılar.

Maçta Alex‘in golüyle yenik duruma düşen Galatasaray‘da, taraftarlar sahaya cam şişe atarken, kaleci Volkan Demirel‘in çok yakınından geçen içki şişesini Lugano hakeme gösterdi.

Türk Telekom Arena‘da oynanan derbi maçta her iki takım oyuncuları da saha zemini nedeniyle zor anlar yaşadılar.

Maç sırasında sık sık kayan ve düşen futbolcular ayakta kalmakta zorlandılar.

Kaynak: AA