G.Rangers: 0 - PSV: 1

UEFA Avrupa Ligi 3. tur rövanş maçında PSV deplasmanda G.Rangers'ı 1-0 yenerek çeyrek finale yükselmeyi başardı.

UEFA Avrupa Ligi (Son Detaylar)

Hollanda'da oynanan ilk maçtan golsüz beraberliği kopartan Glasgow Rangers, saha ve seyirci avantajını kullanarak PSV'yi kupanın dışına itmek istiyordu ancak işler pek de öyle olmadı.

İlk maçta gol bulamayan iki ekibin mücadelesi bu sefer heyecanlı başladı. 3. dakikada Dzsudzsak ile gelişen PSV atağında top kalecisi Alexander'da kaldı. 4. dakikada Wylde'ın güzel pasında Whittaker pozisyonu değerlendiremedi. 12. dakikada ise beklenen gol PSV'den geldi. Pieters, Dzsudzsak'ı gördü. Bu oyuncunun pasında kale dibinde topla buluşan Lens için golü atmak zor olmadı: 0-1. Golden sonra da PSV atakları sürdü. 27. dakikada Toivonen'in pasında ceza saasına giren Dzsudzsak'ın vuruşu direğin üzerinden dışarı çıktı. Kalan dakikalarda da başka gol olmayınca ilk 45 dakika Eindhoven'ın 1-0'lık üstünlüğüyle geçildi.

İkinci yarıya ev sahibi ekip etkili başladı. 48, 50 ve 55. dakikalarda Wylde ile PSV kalesinde gol arayan Glasgow Rangers beraberlik sayısına oldukça yaklaştı. Sonraki dakikalarda da İskoç ekibinin baskısı devam etti. 60. dakikada Whittaker'in indirdiği topta Edu kaleyi düşündü ancak bu pozisyonda da Isaksson başarılıydı. 68. dakikada PSV, ikinci yarıdaki ilk etkili atağını geliştirdi. Ceza sahasının köşesinden Toivonen'in sert şutunu bu sefer de Alexander çok iyi çıkarttı. 80. dakikada Toivonen kaleye şut çekecekmiş gibi yapıp müsait durumdaki Dzsudzsak'ı gördü. PSVli yıldızın vuruşu direkte patladı. Kalan dakikalarda da başka pozisyon olmadı ve İskoçya'da 1-0 galip gelen Hollanda temsilcisi, çeyrek finale yükselen takım oldu.