Derbi Coşkusu Atina’Yı Da Isıttı

Yunanistan’ın başkenti Atina’da eğitim hayatlarını sürdüren Batı Trakyalı üniversite öğrencileri, Galatasaray-Fenerbahçe arasında oynanan derbiyi Atina Genç Akademisyenler Topluluğu (GAT) şubesinde izledi. Öğrencilerin büyük ilgiyle izledikleri derbiden Fenerbahçe taraftarı gençler gülerek ayrıldı.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da eğitim hayatlarını sürdüren Batı Trakyalı üniversite öğrencileri, Galatasaray-Fenerbahçe arasında oynanan derbiyi Atina Genç Akademisyenler Topluluğu (GAT) şubesinde izledi. Öğrencilerin büyük ilgiyle izledikleri derbiden Fenerbahçe taraftarı gençler gülerek ayrıldı.

    Başta Türkiye olmak üzere yurt dışında merakla takip edilen Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki derbi, başkent Atina’da farklı üniversitelerde eğitim hayatını sürdüren yaklaşık 100 civarındaki Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık öğrencisi tarafından da heyecanla izlendi. Dün akşam oynanan Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki dev maçı birlikte izleyen öğrenciler, Batı Trakyalı üniversite gençlerinin buluşma noktası GAT’ın Atina lokalini Galatasaray ve Fenerbahçe’nin bayrak, kaşkol ve atkılarıyla süsledi.

    Galatasaray ve Fenerbahçe formalarıyla büyük derbiyi birlikte izleyen öğrencilerden ilk gülen Galatasaraylılar olurken, son gülen Fenerbahçeliler büyük sevinç ve coşku yaşadı. Türk Telekom Arena‘da ilk kez oynanan ve Kanarya’nın şampiyonluk yolunda 2-1’lik galibiyetle önemli bir engeli aştığı tarihi Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde atılan her golden sonra öğrenciler, tezahürat ve alkışlarla lokali stadyuma çevirdi. Karşılaşma sonunda Fenerbahçeli öğrenciler lokal binasından mutlu ayrılırken, Galatasaraylı arkadaşlarına takılmadan da yapamadı.

    “GAT ATİNA, BULUŞMA NOKTAMIZ”

    Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nin bünyesinde yurt içi ve dışında faaliyetlerde bulunan sivil toplum örgütlerinden biri olan GAT, yüksek öğrenim gören öğrenciler arasında kaynaşma ve dayanışmaya katkı amacıyla 1995 yılında kuruldu. Son yıllarda başta başkent Atina ve Selanik olmak üzere Yunanistan’ın büyük şehirlerinde kurulan lokallerle hizmet ağını genişletti.

    Cihan Haber Ajansı’na konuşan GAT Atina şubesi Başkanı Barış Kehaya, “GAT, Batı Trakyalı üniversite gençliğini bir araya getirmek, kaynaşma ve dayanışmalarını sağlamayı amaçlıyor. Atina şubemiz, buluşma noktamız” dedi.

    Atina’da çok sayıda üniversitenin bulunduğu Zografu bölgesindeki oldukça geniş lokallerinde Batı Trakyalı azınlık gençlerini bir araya getirdiklerini belirten Kehaya, 30 Haziran 2010’da kurulan şubenin öğrenciler tarafından her geçen gün daha çok sahiplenildiğini belirtti. Faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Başkan Barış Kehaya, şunları söyledi: “Hafta sonları yapılan lig ve Avrupa maçlarını izleterek başlayan faaliyetlerimiz, gezi, satranç ve futbol turnuvaları gibi daha başka etkinlikle devam edecek. Lokalimizdeki kütüphanemizden arkadaşlar istifade ediyorlar. Okul dersleri konusunda da karşılıklı yardımlaşıyoruz. 31 Ocak’ta yeni yönetim seçildi. Görev alan arkadaşlarla birlikte lokalin ufak tefek eksiklerini tamamlayarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.”