Manchester United: 1 - Marsilya: 1

Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş karşılaşmasında Manchester United, sahasında ağırladığı Marsilya'yı 2-1'lik skorla devirerek çeyrek finale yükseldi.

Şampiyonlar Ligi 15.03.2011 (Son Detaylar)

0-0'ın rövanşında Kırmızı Şeytanlar'a turu getiren goller son haftaların formda golcüsü Javier Hernandez'den gelirken, Wes Brown'ın kendi filelerine gönderdiği gol Marsilya'ya yetmedi.

Maçın ilk yarısı oldukça tempolu başladı. 5. dakikada sol kanatta topla buluşan Giggs, pasını Rooney'ye aktardı. Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan İngiliz yıldız, kale önündeki Hernandez'e çıkardı pasını. Golcü oyuncu da düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

9. dakikad Marsilya gole çok yaklaştı. Ayew'in akıl dolu ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Gignac müsait pozisyonda istediği gibi vuramadı ve top üstten auta çıktı.

Bu dakikaların ardından düşmeye başlayan tempo, ilk 45 dakikanın sonlarına doğru yeniden artmaya başladı. 42'de ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Loic Remy'nin volesi az farkla dışarı çıktı. 44. dakikada Manchester United'ın kullandığı köşe vuruşunda kale ağzında Smalling yaptı kafa vuruşunu ancak top auta gitti ve ilk yarı 1-0'lık ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sona erdi.

Maçın ikinci yarısında ise skor avantajını elinde bulunduran Manchester United daha kontrollü başladı oyuna. 64. dakikada bu kez sağ kanatta topu alan Ryan Giggs, arka kale direğine doğru yaptı ortasını. Hernandez de şık bir vuruşla farkı ikiye çıkararak takımını rahatlattı: 2-0.

82. dakikada Wes Brown köşe vuruşunda ters bir kafa vuruşu yaparak topu kendi ağlarına gönderdi. Çizgi üzerindeki Scholes bu topu çıkarmaya çabaladıysa da başarılı olamadı ve fark bire indi: 2-1.

Maçın geri kalan bölümlerinde ise Fransız ekibine boş alan bırakmayarak pozisyon vermeyen Manchester United, 90 dakika sonunda gülen taraf oldu.