Oğuz Sarvan kulüpleri topa tuttu

Son dönemde ağır eleştirilere hedef olan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan, yöneticileri cahilce davranmakla suçladı.

Kulüp başkan ve yöneticilerinin art arda yaptığı açıklamalarda eleştiri oklarına hedef olan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan, TRT Spor'da katıldığı Futbol Arenası programında karşı saldırıya geçti.

Yöneticilerin cahilce davranıp komplo teorileriyle halkı galeyana getirdiğini belirten Sarvan'ın açıklamalarından derlediklerimiz şöyle:

“Yöneticiler her sezon başı iyi dileklerde bunuyor, sonra patlıyor. MHK ile federasyona bağırıp çağırıyor. ‘Kardeşim neden böyle yapıyorsun’ diyeceğine diğer kulüpler de bu duruma katılıyor. Bu olayın tek sorumlusu yöneticilerdir. Onlar sorumsuzca davranıyor. En azından tutarlı olsunlar. Bugüne kadar pekçok zaman bize dedilerki; 'Kulüpler sizi destekliyor, hakemleri destekliyor.' Bunları söylemelerine de gerek yok çünkü hiçbirinin diğerinden hiçbir farkı yok. Hiç olmazsa tutarlı davransınlar, baştan nasıl yapıyorlarsa yapsınlar. Her zaman konuşuyorlar, konuşsunlar bundan sonra da,"
"Sokakta, kahvehanede, evde, iş yerinde insanlar birbirlerini kızdırmak için bir takım şeyler söylüyorlar. Hatta komplo teorileri de öne sürüyorlar. Sadece karşı tarafı kızdırmak için yapılan şeyler. Ama yöneticiler alıyor aynı konuşmaları medya yoluyla sorumsuzca dile getiriyorlar. Bu pekçok insanı tahrik ediyor ve birbirlerini de tahrik ediyorlar. Ondan sonra ortalık birbirine giriyor. Resmen tahrik ediyorlar, insanları sokağa dökmek için her türlü şeyi yapıyorlar küçücük çıkarları uğruna."

"Arsenal bağırıyor şimdi! Barcelona maçında kırmızı kart verdi hakem. Bizim ülkemizde olsa 'Hakem Busacca ile Barcelona Başkanı herhalde hemşehri' derler, oradan birşeyler çıkartırlar."

“Biz yapılan açıklamalara alışığız. Artık bu tip sözler günlük olay gibi geliyor. Hakemler etkilenmiyor. Halk, kahvede birbirini kırdırmak için komplo üretip konuşuyor. Yöneticiler de bunları alıp açıklıyor. Şiddet yasası çıksa da rahatlasak. O zaman böyle konuşamazlar. Cezası olacak,”

“Yöneticilere eğitimsiz ve cahil diyeceğim ama içlerinde bakanlık yapan bile var. Bu adamlar nasıl bakanlık yapmış anlamıyorum. Beceriksizliklerini kapatmaya çalışıyorlar. Bilinçsizce konuşuyorlar, halkı tahrik ediyorlar. Sokaktan geçen bile yönetici olursa sonu bu olur. Tutarlı olsunlar, önce methiye düzüp sonra yermesinler. Başarısızlıklarına baksınlar,”
"Futbol oyun sahasında da hakemlikte de hepsi kendine göre bir eğitim alıyor ama benim bildiğim kadarıyla yönetici olmak için hiçbir vasıf gerekmiyor. Dışarıdan geçen birisi yönetici olabiliyor. Hadi Türkiye'de bir tanesi şampiyon olacak, kalanları da bağırıp çağıracaklar burada, tamam anladık da ama Avrupa'ya her sene 4-5 tane takımımız gidiyor. Gerçek başarıyı orada görmek lazım. Hiçbiri ortada yok."

"Kulüplerde bakıyorsunuz bir tane yönetici, bir kulüp başkanı her şeyden anlıyor. Transferden de anlıyor, futbolcudan da anlıyor, taktikten de anlıyor. Gidip anterenörünü fırçalıyor, futbolcusunu fırçalıyor."

"Atamaları yaparken pekçok kriterlere dikkat ediyoruz da tabi bundan sonra hakemlere soru soracağız! Diyeceğiz ki; koltuk takımınız hangi renk, perdeyle uyuşuyor mu! Ona göre hakem atayacağız bundan sonra!"