Tanju Çolak, Federasyonu Topa Tuttu

Türk futbolunun efsanevi golcülerinden olan Tanju Çolak, Türkiye‘ye gelen yabancı futbolcuların çok iyi olmadığını ileri sürerek federasyonun bu konuda önlem alması gerektiğini söyledi.

Endonezya‘dan Afrika‘ya kadar her yerden Türkiye‘ye topçu geldiğini belirten Çolak, "Eğer bu sporu Türkiye Futbol Federasyonu yönetiyorsa önlem alması gerekmektedir. Bizim ülkemize kaliteli yabancı futbolcu çok az geliyor" dedi.

Türkiye‘ye gelen futbolcular için İngiltere gibi milli olma şartı konabileceğini dile getiren Tanju Çolak, ayrıca yabancı kontenjanının da düşürülmesi gerektiğine dikkat çekti. Futbol Federasyonu‘nu sert bir dille eleştiren Çolak, "Ben ne yapayım 30 yaşından sonra ülkemize gelen yabancı futbolcuyu ve 6+2+2 yabancı kontenjanını. Gücü yetiyorsa Türkiye Futbol Federasyonu, yabancı sayısını ‘6 tane‘ desin. Nasıl İngiltere‘ye gidip her futbolcu oynayamıyorsa, bizim de şartlarımızın olması lazım. İngiltere‘ye

transfer olabilmek için son 1 yılda milli takımda oynanması şartı var. Üç veya beş yıl önce milli takımda oynamasına bakılmıyor futbolcuların. Türkiye‘ye getirsene böyle bir standart, kalite yükselsin. Futbolcuların kalitesi artsın. Endonezya‘dan, Afrika‘ya kadar her yerden topçu ülkemize geliyor. Neden kaliteli topçu gelmiyor. Kaliteli yabancı futbolcu az ve nadir geliyor. Ona göre TFF‘nin önlem alması şarttır. Eğer TFF yönetiyorsa" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA