Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası yarı final maçında Galatasaray Medical Park, ezeli rakibi Fenerbahçe‘yi 63-60 yenerek finale yükseldi.

Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, hem maç performansı hem de mücadele açısından her iki takımın da olumlu işler yaptığını ifade ederek, "Bu sene farklı kulvarlarda çok fazla karşılaştığımız rakiple bir kez daha oynadık. Hem maç performansı hem de mücadele açısından her iki takımın da gerçekten olumlu işler yaptığını düşünüyorum. Tabii ki iki taraf da kupayı çok istediği için savunmalar ön plana çıktı. Zaman zaman hücumda sıkıntılar yaşandı ama biz özellikle 3. periyotta

yakaladığımız bir ivmeyle maçı kazandık. Yakaladığımız 8 sayılık farkın da çok yavaş erimesini sağlayarak son bölüme avantajlı girdik ve galibiyete ulaştık. Sahaya adım her oyuncunun olumlu katkılar yaptığını söyleyebilirim. Belki skor olarak değil ama savunma anlamında gerçekten önemli katkı sağladılar. Fenerbahçe‘yi de tebrik ediyorum, onlar da maçı kazanmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Ama tek maçlık seride bir takım kazanacaktı. Bugün kritik topları iyi oynayabilen, savunmayı

daha iyi yapan takım biz olduk. Dış atışlarda yeterince başarılı değildik ama hücum ribaundlarıyla bu eksikliğimizi telafi ettiğimizi düşünüyorum. Sonuçta final maçı var. İyi oynayıp kazanmak istiyoruz" dedi.

Fenerbahçe Başantrenörü Laszlo Ratgeber ise yarı finale taktiksel ve zihinsel olarak iyi hazırlandıklarını belirterek, "Kesinlikle en büyük problem ribaundlarda bize üstünlük kurmalarıydı. İkinci periyotta iyi bir ritim yakalamamıza rağmen devreyi önde kapatamamamızın başlıca nedeni de savunma ribaundlarındaki sorundu. Maçın son bölümlerinde ise basit hatalar yaptık ve üstünlüğü kaptırdık. Geri dönmeyi başardık ama 3-4 boş şutta isabet bulamadık. Şimdi rakibimiz tebrik etmemiz gerekiyor"

değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA