Özgener‘den Antalya Valisi Altıparmak‘a Ziyaret

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, Antalya Valisi Ahmet Altıpark‘ı ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) aylık toplantısını gerçekleştirmek üzere Antalya‘ya gelen Mahmut Özgener, Vali Ahmet Altıpark‘ı ziyaret etti. Ziyarette, Futbol Federasyonu Başkan Vekili Lutfi Arıboğan, Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl, Profesyonel Kurul Başkanı ve Eğitimden Sorumlu Üye Ufuk Özerten, Antalya Milletvekilleri Abdurrahman Arıcı ile Sadık Badak ve Medical Park Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu da hazır bulundu. Ziyarette valilik anı defterini de imzalayan Özgener, Antalya‘nın şehir

olarak konumun ve iklim avantajlarını iyi değerlendirerek önemli yatırımlar yapıldığını söyledi. Antalya‘nın her açıdan bir cazibe merkezi haline geldiğini belirten Özgener, "Bu konuda emeği geçen herkese bir futbol sever olarak teşekkür borçluyuz. Biz de Türkiye Futbol Federasyonu olarak önemli organizasyonlarımızda ilk aklımıza gelen isimlerden biri Antalya şehri. Burada çok önemli organizasyonlar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Özellikle her sene yaptığımız antranör eğitimleri olsun, hakemlerimizin

eğitimi olsun, alt yaş gruplardaki milli maçlar olsun, hazırlık maçları olsun burada çok sık kullandığımız bir şehir" dedi. Özgener konuşmasına şöyle devam etti:

"Futbolun geleceği açısından baktığımız zaman bizim farklı beklentilerimizin de olduğu bir şehir. Ama tabiki daha yapmamız gereken işler olduğuna inanıyoruz. Bunların başında da biliyorsunuz Antalyaspor‘un bir stada ihtiyacı var. Bu kadar önemli bir futbol merkezinin, bu kadar iyi bir kulübe sahip şehrin ligde iyi konumlara sahip olan, sürekli iddialı olan bir takıma sahip olan şehrin daha iyi bir stada ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Biliyorsunuz 2013 U20 Dünya Şampiyonası‘nın oynanacağı şehirlerden bir

tanesi Antalya. 2027‘de aday olacağız. Dolayısıyla 2020 Avrupa Şampiyonası‘nda aday göstereceğimiz şehirlerden en önemlilerinden biri de Antalya olacak"

FUTBOL KAMUOYUNDAN BEKLENTİ

Özgener, gazetecilerin son günlerde kulüp başkanları ve yöneticilerinin açıklamaları hakkında hakkında ne düşünüyorsunuz sorusuna, "Geçen hafta yayımladığımız bildirgede futbol kamuoyundan beklentimizi, futbolun geleceği adına yapılması gerekenler orda çok net bir şekilde yazıyor. Temennimiz kulüplerin de bizim bu yaptığımız sağduyu çağrısına uyacağı ve Türk futbolunun hepimizin arzuladığı şekilde geride kalan 9 haftayı geride bırakacaktır" diye cevap verdi.

"HAKEM HATALARI FUTBOLUN DOĞASINDA VAR"

Son günlerdeki hakem hatalarının nasıl azalacağı sorusuna ise Özgener, hakem hatalarının futbolun doğasında olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi.

Bu yıl bin 200 futbol takımının Antalya‘da kamp yaptığını belirten Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ise, "Futbol veya sporun başkenti Antalya. Bin 200 tane futbol takımını bu sezon kabul eden bir şehir Antalya. Futbol Federasyonu‘nun da sürekli gündeminde olduğunu biz biliyoruz. Bir mevsim yaz, 3 mevsim bahar olan bir kent her halde futbol için en uygun kentlerden bir tanesidir. Dolayısıyla stadyumumuz ve gerekli altyapımızda tamamlandıktan sonra çok daha ön planda dünyanın sayılı merkezlerinden bir

tanesi olacak. Tabi altyapının tamamlanması için Türkiye Futbol Federasyonu‘nun da desteklerini bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA