Galatasaray Medical Park Bayan Basketbol Takımında Kupa Sevinci

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası‘nı kazanan Galatasaray Medical Park oyuncuları ve teknik heyeti büyük mutluluk yaşadı.

Gaziantep‘te düzenlenen Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası‘nın finalinde Tarsus Belediye‘yi 53-68 mağlup eden Sarı-kırmızılı takım kupayı müzesine götürerek geçen sezonki başarısını tekrarladı. Galatasaray Medical Park kupayı Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat‘ın elinden aldı. Kupa finalisti Tarsus Belediye‘nin şiltini ise TBF Asbaşkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin verdi.

Sarı-kırmızılıların ABD‘li pivotu Sylvia Fowles da 26 sayı, 11 ribaundluk performansıyla finalin yıldızı oldu. Fowles‘a ödülünü Spor Toto Teşkilat Başkanlığı‘ndan Yaşar Göçer verdi. Sports TV Genel Yayın Müdürü İlhan Uzundurukan da ABD‘li yıldıza iPad hediye etti. Ayrıca Metin Şahin, 8‘li finallerin düzenlenmesindeki katkılarından dolayı Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve Basketbol İl Temsilcisi Güven Alkoçak‘a teşekkür plaketlerini sundu.

Karataş Şahinbey Spor Salonu‘ndaki mücadeleyi Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin, TBF Asbaşkanı İmran Işıldar, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Nuri Öcal, TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Yağmur ve Asaf Ardak, A Milli Kadın Takım Menajeri Canan Erdoğan, Altyapı

Milli Takım Koordinatörü Çiğdem Oktay ve TBF‘nin davetlisi olarak Gaziantep‘e gelen KKTC Karması da izledi.

Müsabakayı değerlendiren Galatasaray Medical Park Baş Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, maçı kazanmak için çok iyi konsantre olduklarını söyledi. Final maçının başından sonuna kadar çok iyi mücadele ettiklerini dile getiren Yıldızoğlu, "Oynadığımız iyi basketbolla kupayı hak ettik. Çeyrek finalden başlayarak iyi maçlar çıkarttık. Maçlarda hiçbir zaman konsantrasyonumuzu kaybetmedik. Final maçını da iyi bir sonuçla kazandık. Bu kupanın tüm camiamıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İyi oynayarak kupayı kazandıklarını ifade eden Galatasaray Medical Park takım kaptanı Işıl Alben ise "Kulüp olarak böyle bir kupaya ihtiyacımız vardı. Kupayı aldığımız için mutluyuz. Taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Kupayı onları hediye ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA