Aykut Kocaman: Galatasaray derbisini kazanmak istiyoruz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, cuma günü Galatasaray ile oynayacakları derbi maçını kazanmak istediklerini söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, cuma günü Galatasaray ile oynayacakları derbi maçını kazanmak istediklerini söyledi.

Fenerbahçe‘nin kendi sahasında Konyaspor‘u 2-0 mağlup ederek tekrar lider olduğu karşılaşmanın sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan genç çalıştırıcı, Trabzonspor‘un dün Kasımpaşa‘yı mağlup ettikten sonra tek hedeflerinin sadece 3 puan olduğunu belirtti.

Kocaman, "Konyaspor‘u yenerek 3 puanı aldığımız için mutluyum. Rakibin bu maçtan önce kaybedeceği bir şey yoktu. Fenerbahçe‘den alınacak her puan onlar için ekstra olacaktı. Hocaları değiştikten sonra bütün sahayı kullanmaya başladılar. Öne geçtikten sonra onların zaaflarından yararlanmaya çalıştık. Son derece açık oynadılar. Ancak ikinci golü bulmakta zorlandık. İkinci golü erken bulsak rakip oyundan düşecekti. Zorlu maçı kazandığımız için mutluyum." dedi.

Kocaman, cuma günkü Galatasaray maçıyla ilgili olarak da şunları dile getirdi: "Artık ligde kalan maçlarımız için tekrar şarj edecek bir maç oynayacağız. Yarıştaki iddiamızı çok daha yükseğe çıkarmak için Galatasaray derbisini kazanmamız gerekiyor. Bu deplasmandan galibiyetle dönmek istiyoruz."

Başarılı teknik adam, maç içinde sakatlanan Emre Belözoğlu‘nun durumunun yarın netleşeceğini; ama durumunun biraz sıkıntılı olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin, "Son dönemlerde verilen demeçler ve saha dışı olaylar hakemlerin kararlarını etkiler mi?" sorusuna Kocaman, "Etkilemez demek fazla iyimserlik olur. Muhakkak böyle bir şeyler bir araya gelince etkileşim olacaktır." diye cevap verdi.

Kocaman, sahada ter döken oyuncuların sosyal paylaşım siteleri üzerinden mesajlar verirken çok dikkatli olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Basın toplantısına katılan futbolculardan Yobo da, bugün kendileri adına önemli olanın galip gelmek olduğunu bunu da başardıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Tecrübeli defans oyuncusu, "Rakiplerin Fenerbahçe‘ye karşı nasıl oynayacaklarını öğrendim. Konyaspor maçının zor olacağını biliyorduk. Buraya her takım puan almak için geliyor. Bizde kazandığımız için mutluyuz." dedi.

Basın toplantısına katılan Baroni de, kazanmanın önemli olduğunu ve bunu başardıklarını söyledi.

Bir gazetecinin "Fenerbahçe‘den ayırlacağın hep konuşuldu çizildi, sezon sonunda planın nedir?" sorusuna Brezilyalı futbolcu, "Burada kontratım bitene kadar kalmak istiyorum. Fenerbahçe‘yi, Türkiye‘yi çok seviyorum. İnsan mutlu olduğu yerden neden ayrılmak istesinki, Kontratım sona erene kadar Fenerbahçe‘de forma giymek isterim." diye cevap verdi.

Baroni, cuma günü oynanacak Galatasaray derbisiyle ilgili olarak da şunları söyledi:

"Sonuç olarak derbi maç olacak. Derbiler kolaylıkları barındırmazlar. Galip gelmek için sıkıntıları atlatmak gerekiyor. Hedefimiz kazanmaktır. Kolay olmayacağını biliyoruz."