Sofuoğlu, Katar‘Daki İlk Yarışı Podyumda Tamamlayıp Moral Bulmak İstiyor

Dünya Supersport şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Katar‘da yapılacak sezonun ilk yarışında ilk 3‘e girmeyi hedeflediğini belirterek, "Sezona podyumda başlamam bana moral ve motivasyon sağlayacak." diye konuştu.

Dünya Supersport şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Katar‘da yapılacak sezonun ilk yarışında ilk 3‘e girmeyi hedeflediğini belirterek, "Sezona podyumda başlamam bana moral ve motivasyon sağlayacak." diye konuştu.

    Babası İrfan Sofuoğlu‘nu geçen ay kaybeden Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, bu yıl yarışacağı Moto GP‘nin bir alt dalı olan Moto2‘deki hedefini ilk 3 olarak belirledi. Gelecek hafta sonu 20 Mart‘ta Katar‘da sezonun ilk yarışına çıkacak olan Sofuoğlu, memleketi Sakarya‘da dinleniyor. Akyazı ilçesinde Fem Ana Fen Dershanesi‘nde öğrencilerle söyleşiye katılan Milli motosikletçi, kendisini başarıya götüren yolları ve hedeflerini öğrencilerle paylaştı. Öğrencilerin sorularını cevaplandıran Sofuoğlu, öğrencilere imza dağıttı.

    Sofuoğlu, söyleşinin ardından yeni sezon hedeflerini Cihan Haber Ajansı muhabirine değerlendirdi. Babasının vefatından dolayı kış testlerine katılamadığını ifade eden Sofuoğlu, en son testleri 15. bitirdiğini dile getirdi. Moral ve motivasyona ihtiyacı bulunduğunu kaydeden Sofuoğlu, şunları söyledi:

    "2011 yılının sezon hazırlık testleri benim için çok önemliydi. Çünkü yeni bir kategoride yarışacağım. Kış aylarındaki testlerden çok umutluydum. Çok büyük beklentilerim vardı. Babamın vefatından dolayı testlerin hiç birine katılamadım. Babamın vefat dönemine denk geldi hepsi. Bu sebepten dolayı 2011 sezonuna hazırlandığımı söyleyemem.

    Farklı bir kategoride yarışmak, kış döneminde iyi hazırlanamadan geçirmek, ister istemez yarışlara moralsiz olarak gitmenin çokta başarı getireceğine inanmıyorum da diyebilirim. İnşallah Katar‘da aldığım iyi bir sonuç bana moral ve motivasyon olur. Motivasyonun yarışlarda adım adım yükseleceğine inanıyorum."

    HEDEFİM SEZONU İLK 3 İÇİNDE TAMAMLAMAK

    17 yarışlık sezonun ilk ayağının Katar‘da yapılacağını belirten Sofuoğlu, ilk yarışı podyumda tamamlamayı hedeflediğini vurguladı.

    Katar yarışının kendisi için çok önemli olduğuna dikkat çeken Sofuoğlu, "Eğer Katar‘da yarışı podyumda tamamlarsam yada en kötü ihtimal ilk 5 içinde tamamlayabilirsem daha sonraki yarışlarda kendimi daha iyi toparlarım. Bu motivasyonda bana sezon boyunca yardımcı olacaktır. Alacağım iyi bir sonuç beni 2011 sezonunda başarılı olmaya iter inşallah. Bu kolay olmayacaktır." dedi.

    2011 yılında kendisine koyduğu hedefin şampiyonayı ilk 3‘de tamamlayabilmek olduğunu söyleyen Sofuoğlu, yarışacağı kategorinin kendisini için yeni olduğunu ifade ederek zamana ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Yarışlarının artık Türkiye‘de de yayınlanacağını bildiren Sofuoğlu, şöyle konuştu:

    "Bu motor sporları açısından çok önemli, birçok şeyi değiştirecek. Motor sporları izlenebilir olacak. Bunun yanında Kenan Sofuoğlu ne yapıyor? Nerede yarışıyor? Ne sonuçlar alıyor? Bunlar daha iyi takip edilecek artık. Bu çok önemli bir adımdı. Bunun için federasyon başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Yıllardır yapılamayanı yapıyor. Motor sporlarını Türkiye‘de canlı yayınlatacak. Federasyonun çok iyi çalışmaları var. Bundan dolayı çok mutluluk duyuyorum. Benden sonraki sporcular için yavaş yavaş kapılar açılmaya başladı."

    Söyleşi sonrası Sofuoğlu‘na plaket verildi.