Fenerbahçe, Konyaspor‘u 2 Golle Geçti

Spor Toto Süper Lig‘in 25. hafta kapanış mücadelesinde Fenerbahçe, kendi seyircisinin önünde Konyaspor‘u 2-0 yenerek, liderliği Trabzonspor‘dan devraldı.

Maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman kazanılan üç puandan dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Trabzonspor‘un bir gün evvel kazanması doğal olarak maçtaki tek ve en önemli ihtiyacımız olan üç puana bizi şartlandırdı diyebiliriz. Bu akşam galibiyetle beraber 3 puanı aldığımız için son derece mutluyum. Oyunla ilgili konuşmak gerekirse; bakıldığı zaman Konyaspor‘un kaybedeceği bir şey yoktu. Ancak Fenerbahçe‘den alacakları puan veya puanlar onlar

için ekstra bir kazanç olacaktı. Öte yandan Konyaspor, son dönemde yaşadığı hoca değişikliği ile beraber oyun anlamında da bir değişikliğe gitti. Bugün bakıldığı zaman ayağa paslarla geniş alanda oynadılar. Buraya gelen takımlar için alışıldık bir durum değil bu. Diğer yandan geniş alanda oynadıkları için geride bize boş alan yarattılar. Özellikle öne geçtikten sonra bu zaaflarından yararlanmak istiyorduk. Öne geçtiğimiz andan itibaren son derece açık oynadılar. Bizde açık oynadık. Bunların hepsinin

neticesinde sezonun en verimli maçını oynadık diyebilirim. Ancak diğer yandan sezonun ritim açısında bizim için en düşük maçlarından biri oldu. İkinci golün ardından oyun olarak rahatladık. Çünkü pozisyona girerek değerlendiremediğimiz zaman sıkıntılı bir oyun oldu. İkinci golü geç bulduk ama bu gol bizi ruhsal açıdan çok rahatlattı. Bundan sonra temel hedefimiz bizi şarj edecek, hedefimiz haftaya oynayacağımız derbi maçtan da en iyi netice ile ayrılmak" dedi.

Stoch‘un performansı ile ilgili gelen bir soruya genç teknik adam, Stoch‘un uzun zamandır oynamadığını dile getirerek, "Uzun zaman sonra oynadı. Pozisyona girme açısından son derece iyiydi ama pozisyonları değerlendiremedi. Daha önemlisi Konyaspor‘un tahmin etmememe rağmen bire bir oyun yapısı içerisinde Dia‘nın yerine Stoch daha sonuca gidebilecek bir oyuncuydu. Tercihler bunun için böyle oldu" şeklinde cevapladı.

Son zamanlarda yaşanan bildiri krizi hakkında da konuşan Kocaman, bu durumdan hakemlerin etkilenmemelerinin mümkün olmadığını söyleyerek, "Hakemlerin bu durumdan etkilenmemeleri mümkün değil. Türkiye şartları, içinde bulunduğumuz ortam hepsini bir araya getirdiğimiz zaman etkilenmeyecekler dememiz biraz fazla iyimser olur" ifadelerini kullandı.

Gökhan Gönül‘ün bir sosyal paylaşım sitesi aracılığı ile yaptığı açıklamaları değerlendiren Kocaman, oyuncularımın bu tür sosyal paylaşım sitelerini kullanırken daha dikkatli olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Fenerbahçe‘nin başarılı savunma oyuncusu Yobo, 3 puan aldıklar için mutlu olduğunun altını çizerek, "Bugün bizim için önemli olan galibiyetti. Üç puanın dışında bir şey düşünmüyorduk. Tek bir hedefimiz vardı üç puan almak. Bunu da gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz" diye konuştu.

Sarı-lacivertli takımın Brezilyalı oyuncusu Cristian, "Bugün bizim için kazanmak önemliydi. Özellikle kazanama yolunda sıkıntılar olsa da kazandığımız için gerçekten çok mutluyuz" diye konuştu.

Sezon sonu ne yapacağı takımda kalıp kalmayacağının sorulmasına ise sambacı, "Benim buradaki hedefim kontratım bitene kadar Fenerbahçe‘de kalmak. Fenerbahçe, Türkiye, İstanbul‘u çok seviyorum. Mutlu olduğum yerde kalmak istiyorum. Başarılarla beraber kalmak istiyorum" dedi.

Galatasaray maçı ile ilgile de konuşan Cristian Baroni, Galatasaray maçının bir derbi olduğunun altını çizerek takımların durumunun o günkü performanslarını etkilemeyeceğini savundu.

VURAL: "PROFESYONEL LİGLERDE BÖYLE GOL YEMEYE HAKKINIZ YOK"

Konyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural ise bu maçta hücum oynamaya çalıştıklarını belirterek, "Bu maçta biz geriye çekilmek değil hücum futbolu oynadık. Emre ve Alex‘in katkısını azaltmaya çalıştık. Görüldü gibi Ertuğrul iyi çalıştı Emre‘yi yordu ve kart görmesine neden oldu. Alvaro ve Alex ilişkisi de buna benzerdi. Bunun yanı sıra 16. dakikada gelen golde Alvaro‘nun hatası vardı. Profesyonel liglerde böyle gol yemeye hakkınız yok. Özellikle çıkış yaparken kaptırdığımız toplarda rakibe basit şanslar

verdi. Her kaptırdığımız top bize atak olarak döndü. Yine atağa çıkarken ve Semih boşta kaldı ve golü yedik. Ama en azından ben oyucularıma şu mesajı verdim. Şampiyonluğa oynayan bir takım karşısında önde oynayarak iyi oldu ama hücum bazın da çok zaafımız oldu. Özellikle ikinci yarı bizim açımızdan çok kısır geçti. Oyuncularım yenilgiyi kabul etmek gibi bir durumda olamazlar. Benim çocuklarımda bir bezginlik var. Bunu toparlamak lazım ama sadece bizimle olacak iş değil. Oyuncu karakteri ile alakalı. Umarım

Antalya maçı bizim için çıkış maçı olur. Bu anlamda önümüzdeki maçları değerlendirmeye çalışacağız. Milli maç arası var ve Antalya‘da kamp yapacağız. Antalya maçını kazanırsak bu kampla beraber çıkışa geçeceğimize inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Konyasporlu futbolcu Murat Tosun yapılan bireysel hatalarla maçı kaybettiklerini belirterek, "Öncelikle bizim için zor bir maç olacağının farkındaydık. Fenerbahçe gibi zor bir deplasmana gelip de kaç takım maç kazanıyor? Hele hele Fenerbahçe şampiyonluk yolunda bu kadar iddialı bir durumdayken. Bugün diğer rakiplerimiz kazanırken biz burada çok değerli bir üç puan bıraktık. Bu mağlubiyet bu yüzden bizim açımızdan çok kötü oldu. Yapılan bireysel hatalarla maçı Fenerbahçe‘ye bizim hediye ettiğimizi

söyleyebilirim. Son 9 hafta gerçekten çok zor olacak. Fenerbahçe‘ye de şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konyaspor‘un İspanyol futbolcusu Meija Perez ise, "Bu zorlu deplasmana gelirken amacımız en kötü 1 puan alabilmekti. Belki Fenerbahçe bizim rakiplerimizden biri değil ama buradan alabileceğimiz 1 puan bize iyi gelecekti. Özellikle bireysel hatalarla maçı kaybettik. Fenerbahçe‘ye karşı oynarken gerçekten zorlandık ve bireysel bir hatadan ilk golü yedik. İkinci golden sonra ise gardımız iyice düştü. Bu maçtan sonra kalan maçlarda ligde kalabilmek için elimizden geleni yapacağız" yorumunda bulundu.

Kaynak: İHA