Bu Sezon 5. Galibiyetini Alan Sivasspor’Da Yüzler Gülüyor

Spor Toto Süper Lig‘in alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren Sivasspor, Kayserispor galibiyetiyle bu sezon 5. galibiyetini aldı. Son galibiyeti, Gaziantepspor yenilgisi sonrası bozulan morallerin tekrar yerine gelmesini sağladı.

Spor Toto Süper Lig‘in alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren Sivasspor, Kayserispor galibiyetiyle bu sezon 5. galibiyetini aldı. Son galibiyeti, Gaziantepspor yenilgisi sonrası bozulan morallerin tekrar yerine gelmesini sağladı.

    2 yıl önce üst üste iki sezon şampiyonluk mücadelesi veren Sivasspor, son iki sezondur ise ligde kalmak için ter akıtıyor. Ligde 25 hafta geride kaldı ve ligin altındaki Kasımpaşa, Konyaspor, Bucaspor ve Sivasspor takımları arasındaki mücadele de kıyasıya sürüyor.

    Sezonun bitmesine 9 hafta kala üst sıradakilerle puan farkı açılan bu dört takımdan 3’ünün Bank Asya 1. Lig’e düşmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu takımlardan 1’i ise bir sonraki sezonda da Spor Toto Süper Lig’de olacak. Ligde kalan takım olabilmek için alt sıralardaki takımların her hafta aldıkları sonuçlar birbirlerini de yakından ilgilendiriyor.

    Bu haftayı Bucaspor ile Sivasspor karlı kapatırken, Konyaspor ve Kasımpaşa ise rakipleri karşısında kaybederek aynı puanda kaldılar. Aralarında 1 puan fark olan Sivasspor ile Bucaspor ise 20 Mart Pazar günü önemli bir maçta karşı karşıya gelecek. Bu maçın sonucu, ligin alt sıralarını ilgilendirdiği kadar iki takımın da kaderini etkileyecek.

    Bucaspor – Sivasspor maçı, kırmızı - beyazlı ekibin taraftarları açısından final karşılaşması olarak görülürken teknik ekip ise böyle düşünmüyor. Kayseri karşısında haklı bir galibiyet aldıklarını ifade eden teknik direktör Rıza Çalımbay, Bucaspor maçını final olarak görmediğini açıkladı.

    Süper Lig‘de sona yaklaştıkça heyecanın da stresinde arttığını belirten Çalımbay, “Çünkü iki takımın da çok zor geçecek 8 maçı daha kalıyor. Ama biz oradan kesinlikle galibiyetle dönmek istiyoruz.” dedi.

    Özellikle ikinci yarı iyi oynadıklarını ancak bugüne kadar bunu sonuca yansıtamadıklarını belirten Çalımbay, Kayserispor önündeki iyi futbolu deplasman maçlarında da sergilemeleri halinde kazanmaya devam edeceklerini söyledi.

    Bu arada Sivasspor, Kayserispor galibiyetiyle bu sezon beşinci galibiyetini almış oldu. Sivasspor, sezonun ilk haftasında Galatasaray’ı ardından 13. haftada Kardemir D. Ç Karabükspor, 16. haftada Konyaspor, 23. haftada Manisaspor ve son olarak da Kayserispor’u yenme başarısı gösterdi. Kırımızı - beyazlı ekip 22 puanla ligin 15. sırasında bulunuyor.