Luis Fabiano, Sao Paulo‘da

İspanya La Liga takımlarından Sevilla forması giyen Brezilyalı futbolcu Luis Fabiano, eski takımı Sao Paulo‘ya transfer oldu.

30 yaşındaki yıldız futbolcu için Brezilya ekibi Sevilla‘ya 7.6 milyon euro bonservis bedeli öderken, futbolcu ile de 4 yıllık bir anlaşma sağladı. Anlaşmanın ardından eski takımına döndüğü için çok mutlu olduğunu söyleyen Luis Fabiano yeni formasını giymek için sabırsızlandığını söyledi.

Avrupa macerasına 2000 yılında Fransız ekibi Rennes‘e transfer olarak başlayan Fabiano daha sonra bu kulüpte aradığını bulamamış ve bir yıl sonra tekrardan ülkesine geri dönmüştü. Üç yıl formasını giydiği Sao Paulo‘dan 2004 yılında bir kez daha Avrupa‘ya transfer olan Luis Fabiano Porto‘ya yaklaşık 3.5 milyon euroya mal olmuştu. 1 yıl da Porto forması giyen Fabiano‘ya İspanya‘nın Sevilla kulübü talip olmuş ve Brezilyalı futbolcu için 10 milyon euro bonservis bedeli ödemişti.

Sevilla‘ya transferinin ardından yükselişe geçen form grafiği ile beraber İspanyol ekibinin değişilmez oyuncularından biri olan Fabiano, İspanyol ekibinin Frederic Kanouteli, Dani Alvesli, Renatolu ve Diego Capelli en parlak jenerasyonunun en dikkat çekici üyelerinden biri oldu. Sevilla ile 5.5 yıl içerisinde; 2 UEFA Kupası, 2 İspanya Kral Kupası, 1 UEFA Süper Kupası ve 1 de İspanya Süper Kupası kazandı.

Aynı zamanda Brezilya Milli Takımı‘nın da formasını giyen yıldız futbolcunun 43 maçta 28 golü bulunuyor.

Kaynak: İHA