K. Karabükspor 1-1 Bursaspor

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Bursaspor deplasmanda Kardemir Karabükspor engelini aşamadı. Karşılaşma iki takımın ilk yarıda bulduğu karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Bursaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un ardından bir darbe de Kardemir Karabükspor'dan yedi ve iki haftada 4 puan kaybetti.

Bursaspor irtifa kaybediyor! Spor Toto Süper Lig'de 25. hafta maçında Kardemir Karabükspor ile Bursaspor Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda karşı karşıya geldi. Özellikle ilk yarısı oldukça yüksek tempoda oynanan maçta kazanan taraf çıkmadı ve mücadele 1-1'lik eşitlik ile sona erdi. Bursaspor'un golü 4. dakikada Miller'dan gelirken; Kardemir Karabükspor'un golünü 20. dakikada İlhan Parlak kaydetti.

Ligde geçen hafta kendi sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kalan Bursaspor, bu hafta da Kardemir Karabükspor deplasmanında iki puan bırakarak şampiyonluk yolunda büyük darbe aldı. Bursaspor, ligde önümüzdeki hafta Ankaragücü ile kendi sahasında karşı karşıya gelecek. Ligde son 4 haftadır mağlubiyet yüzü görmeyen Kardemir Karabükspor ise ligde önümüzdeki hafta Eskişehirspor ile deplasmanda karşılaşacak.

İKİ TAKIMDA DA EKSİKLER...

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında oynanan Kardemir Karabükspor-Bursaspor maçında teknik direktör Ertuğrul Sağlam, transferle gündeme gelen genç futbolcu Sercan Yıldırım ile sakatlığı süren Vederson'u kadroya almadı. ardemir Karabükspor'da teknik direktör Yücel İldiz, geçen haftaki Galatasaray maçından farklı olarak Kerim ve Angelov'u sahaya sürdü. Ev sahibi ekipte golcü oyuncu Emenike, Muhammet Hanifi ve Tozo sakatlıkları nedeni ile Hakan Özmert ise kart cezalısı olduğu için Bursaspor maçı kadrosunda yer alamadı.

MILLER'DAN FANTASTİK GOL

Futbol oynamaya fazlasıyla elverişli bir havanın eşliğinde kusursuz bir zeminde startını alan kritik maça hızlı başlayan taraf Bursaspor oldu. Maçın ilk dakikalarından itibaren oyunu rakip yarı alana yıkarak direkt skora gitmenin planlarını yapan Bursaspor, aktif oyun sisteminin ilk meyvasını mücadelenin 4. dakikasında Miller'in müthiş golü ile aldı. Miller'in attığı gol kadar Batalla'nın da yaptığı akıl dolu asist de dikkatlerden kaçmadı. Golün şokunu kısa sürede üzerinden atmayı başaran Kardemir Karabükspor, Cernat'ın da oyuna ağırlığını koymasıyla meşin yuvarlağın kontrolünü eline aldı.

ANGELOV'DAN MÜTHİŞ ASİST VE AKILDA KALANLAR

Bursaspor karşısında sahayı iyi parselleyen, topa daha fazla sahip olan ve daha hırslı bir futbol sergileyen Kardemir Karabükspor, dakikalar 20'yi gösterdiğinde İlhan Parlak ile golü buldu ve rahat bir nefes aldı. İlhan Parlak'ın attığı gol de Angelov'un müthiş asisti en az gol kadar büyük alkış aldı. Temponun bir an olsun düşmediği, mücadelenin bir olsun vites düşürmedi karşılaşmada iki takımın da pozitif futbolu adeta Türk futbolunun son dönemdeki mantalitesine bir isyandı.

Karşılaşmanın ilk yarısında Bursaspor'da Ozan İpek; Karabükspor'da ise Angelov ve Cernat'ın performansları alkış toplarken, Cüney Çakır'ın 'ilk 45 düdüğü' sonrasında akıllarda kalan üç net pozisyon vardı... Bunlardan biri 26'da Altidore'un direkte patalayan topu; diğeri de 31'de Kerim'in müsait durumda kaçırdığı gol ve 42'de Angelov'un altı pasın sağ çaprazından yaptığı vuruşa Swenson'un son anda yaptığı müdahale...

İKİNCİ 45'TE DÜŞÜK TEMPO...

Yüksek tempoda geçen ilk yarının ardından iki takım da ikinci yarıya daha temkinli başladı. İlk yarının aksine orta alana sıkışan oyun, takımların hücum varyasyonlarını kısırlaştırırken; Angelov ve Batalla'nın uzaktan şut denemeleri de skoru değiştirmedi. Tam bir taktik savaşı şeklinde geçen mücadelede Bursaspor'un risk alarak rakip kaleye yüklendiği dakikalarda Kardemir Karabükspor da kontraataklar ile etkili akınlar geliştirdi.

Temponun yükselmeye başladığı ikinci yarının son 30 dakikalık bölümünde Bursaspor, sağlı sollu ataklar geliştirerek gol aramaya başladı. Savunma kurgusunu orta alana yaklaştıran ve beklerin oyuna biraz daha girmesiyle sahayı başarılı bir şekilde parselleyen Bursaspor'un Altidore ve Miller ikilisini meşin yuvarlak ile bitirici noktada buluşturamaması tabeladaki skoru 1-1'e kilitledi.

Dakikalar ilerledikçe skor bulmakta zorlanan Bursaspor'da teknik direktör Ertuğrul Sağlam, oyuna müdahale ederek önce Ergiç'in yerine Insua ardından da Altidore'un yerine Volkan Şen'i sahaya sürdü. Yapılan değişiklikler de Bursaspor üzerinde beklenen etkiyi yaratmadı ve maçın son bölümlerinde oyunu kendi yarı sahasında kabul eden Kardemir Karabükspor, kritik 90 dakikada istediğini alarak ayrıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

90' Şenol içeriye ortaladı. Ancak savunmada Serdar Aziz topu uzaklaştıran isim oldu...
89' Karabükspor sağ kanattan serbest vuruş kullanacak.
86' Karşılaşmanın son dakikalarına 1-1'lik beraberlikle giriliyor.
85' Öncesinde Cernat'ın yerine Merter oyunda.
80' Bursaspor Batalla ile mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı.
79' Volkan Şen kısa pasında Insua'yı ceza sahası içinde topla buluşturmak istedi. Ancak Seric araya girdi ve pozisyonu bozdu.
76' Insua yerden ortaladı. Ön direğe Volkan Şen hareketlendi. Volkan'ın vuruşunda top kaleci Tomic'te kaldı.
75' Volkan Şen sağ kanatta rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Serbest vuruş konuk ekibin..
72' Altidore'un yerine Volkan Şen oyuna dahil olan isim.
70' Ergic'in yerine Insua oyunda.
69' Bursaspor'da Insua birazdan oyuna dahil olacak.
68' Coelho yaklaşık 35 metreden serbest vuruş kullandı. Brezilyalı futbolcunun vuruşu direğin üzerinden geçerek stadın dışına çıktı..
67' Kerim Zengin'in yerine Bülent Kocabey oyunda.
63' Bursaspor sol kanattan korner kullanacak. Batalla topun başındaki isim...
61' Karabükspor'da Angelov'un yerine Şenol oyunda.

59' Ozan İpek sol kanatta önünde seken topu içeriye çevirdi. O bölgede topu uzaklaştıran isim Muhammed Özdin oldu.
58' Karabükspor savunmasından yine çok hızlı çıktı. Sol çaprazda Angelov yerden kaleye gönderdi. Ivankov topu rahatça kontrol etti.
57' Batalla'nın içeri ortasını Kerim Zengin uzaklaştırdı.
53' İki takım da öne geçmek için ataklarını sıklaştırıyor.
52' Ozan İpek sol kanattan içeriye ortasını yaptı. Ancak içeride hiçbir arkadaşı yok...
51' Batalla sağ kanattan ceza sahasına girdi. Pasını içeriye aktardı. Ancak kalkan bayrak pozisyonun ofsayt olduğunu işaret etti.
48' Hakan sol kanattaki Coelho'nun koşu yoluna pasını attı. Ancak top çok hızlı...
47' Ali Tandoğan sağ kanattan arka direğe ortaladı. Ozan İpek'ten önce Muhammed araya girdi ve topu kafayla uzaklaştırdı.
46' İkinci yarı başladı.


K. KARABÜKSPOR 1-1 BURSASPOR İLK YARI SONUCU

45' Maça 1 dakika uzatma eklendi
43' Karabükspor hızlı hücuma çıktı. Sol kanattan Seric'in pasında Angelov ceza sahası içine girdi. Angelov'un vuruşunda kaleci Ivankov'un dizine çarpan top kornere çıktı.
42' Ali Tandoğan sağ kanattan serbest vuruşu kullandı. Penaltı noktasına yönelen topu Tomic yumruklayarak uzaklaştırdı.
40' Angelov ceza sahasına girerken İbrahim'in müdahalesiyel yerde kaldı. Karar devam...
37' Korner kullanıldı . ceza.html">Ceza sahasına yapılan ortayı Serdar Aziz uzaklaştırdı.
36' Cernat sağ çaprazdan kaleye vurdu. Ali Tandoğan'a çarpan top korner çıktı.
35' Coelho bu kez Kerim'in önüne uzun bir pas attı. Ancak Mustafa Keçeli araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.
33' Batasa ceza" rel="nofollow" href="https://www.beyazgazete.com/ceza.html">ceza sahası içinde topla buluştu top defans oyuncularının araya girmesiyle son buldu.
31' Bursaspor sağ kanattan korner kullanacak. Topun başındaki isim Batalla...
30' Sağ çaprazdan Batalla ceza" rel="nofollow" href="https://www.beyazgazete.com/ceza.html">ceza sahasına girdi. Ayağının dışıyla kaleye vurdu.. Ancak top farklı şekilde dışarı çıktı.
29' Burasspor'da Mustafa Keçeli rakibine yaptığı faulün ardından sarı kartı gördü.
27' Altidore ceza" rel="nofollow" href="https://www.beyazgazete.com/ceza.html">ceza sahası içinde topla buluştu vuruşunda direk gole izin vermedi.
26' Miller ceza" rel="nofollow" href="https://www.beyazgazete.com/ceza.html">ceza sahasına girmeden müthiş bir şut çıkardı kaleci Tomic topu son anda kornere gönderdi.
24' Sağ kanattan Ali Tandoğan içeriye ortaladı. Arka direğe yönelen topa Altidore'dan önce Deumi kafayı vurdu.
23' Muhammed Özdin Batalla'ya yaptığı hareketin ardından sarı kartı gördü.
22' Bursaspor gole anında cevap vermek istedi. ceza.html">Ceza sahasına Ozan İpek sol çaprazdan girdi.. İçeri çevirdiği top kaleci Tomic'te kaldı.
19' Angelov'un ara pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan İlhan yerden plase bir vuruşla topu Ivankov'un yanından ağlara gönderdi.
19' GOOOLLL İlhan Parlak
16' Hakan'ın ceza" rel="nofollow" href="https://www.beyazgazete.com/ceza.html">ceza sahasına attığı uzun pasa Coelho hareketlendi. Ancak Ivankov kalesini zamanında terk ederek topu kontrol etmeyi başardı.
15' Batalla savunmadan takımını çıkardı. Pasını ileri uçtaki Miller'a gödnerdi. Ancak Miller'dan önce araya giren Deumi tehlikeyi doğmadan sona erdirdi.
12' Coelho sağ kanattan korneri kulalndu. Kale sahasına gelen topu Ergic uzaklaştırdı.
11' Pozisyonun ardından Cernat'ın korner beklentisi vardı. Ancak Cüneyt Çakır'ın kararı değişmeyecek...
10' Cernat sol çizgiden ortasını yapmak istedi. Serdar Aziz Rumen oyuncuya baskısını yaptı ve top dışarı çıktı.
9' Karabükspor bu dakikalarda rakip" rel="nofollow" href="https://www.beyazgazete.com/rakip.html">rakip yarı alana ataklarını sıklaştırıyor.
8' Sol kanattan Seric ileriye etkili çıktı. Ancak Coelho'nun pasına yetişemedi Hırvat oyuncu...
5' Korner vuruşunda topla buluşan son haftaların golcü futbolcusu Miller şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi.
5' GOOOLLL Miller
4' Karabükspor sağ kanattan serbest vuruş kullanacak.ceza.html">Ceza sahasının içi kalabalık...
3' Sol kanattan Ozan İpek ceza" rel="nofollow" href="https://www.beyazgazete.com/ceza.html">ceza sahasına ortaladı. Penaltı noktasının hemen önünde Batalla önünde kalan topa vurdu... Ancak şutu istediği gibi değil... Dışarı çıktı top..
2' Ali Tandoğan sağ kanattan ileriye hızlı çıktı. İçeriye ortasını yapmak istedi.. Ancak savunmada Seric'in müdahalesiyle top taca çıktı.
1' Maçın ilk düdüğü geldi...

KARABÜKSPOR:
Tomic
Muhammet
Birol
Deumi
Coelho
Seric
İlhan
Kerim Zengin
Cernat
Hakan
Angelov

BURSASPOR:
Ivankov
Ali Tandoğan
Serdar Aziz
İbrahim Öztürk
Mustafa Keçeli
Ergiç
Swenson
Batalla
Ozan İpek
Miller
Altidore