İnan Kıraç: Ben kötü biri değilim

Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, kendisinin kötü bir insanmış gibi gösterildiğini söyleyip dert yandı.

Ligde zor günler geçiren ve kriz üstüne kriz yaşayan Galatasaray'da, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç kulübe iyilik yapmaya çalışmasına rağmen
kendisinin kötü bir kişiymiş gibi gösterildiğini söyledi.

Giderek büyüyen gerginliğin geldiği son noktada İnan Kıraç, Divan Kurulu'nda ve katıldığı bir televizyon programında başkan Adnan Polat'ın istifasını istemişti. Fakat Adnan Polat 2012'ye kadar görevinin başında olacağını açıklamış ve Kıraç'a meydan okumuştu.

Kıraç Bugün'e yaptığı açıklamalarda son dönemdeki olaylarla ilgili olarak "Ben iyilik yapıyorum ama herkes kötülük yaptığımı sanıyor. Büyük haksızlığa uğradım. Bundan önce de fikirlerimi söylüyordum. Bu sefer ki tepki niye farklı oldu? Hem Galatasaray'ı hem de kendilerini yıpratmamaları için seçime gitmelerini önerdim. Adnan Polat kendince bir mücadele veriyor fakat çok yıprandı. Israra olursa daha çok yıpranacak. Ama gelen reaksiyonlara bir bakın, gösterdikleri tepki şeklini onlara yakıştıramadım. Sanırım benim üzerimden taktik yapıyorlar. Kötü adam gibi lanse ediyorlar. Canları sağolsun." şeklinde konuştu.

İnan Kıraç Galatasaray'ın içinde bulunduğu ekonomik durumu hatırlattı ve bu konuya ilişkin olarak "Hepiniz Galatasaray'ın borç durumunu biliyorsunuz. Bugünkü şartlarda hiçbir bankadan kredi alamazlar. Bugün Ünal Aysal 100 milyon dolar vereceğim diyor. Kızıyorlar! Abramoviç'lere ihti-1 yaçları yoksa, birisi çıkıp bu parayı versin. Böyle jestlere kulübün ihtiyacı var. Bu jest olarak algılanmalı. Işın Çele-ı binin söylediklerinden çıkardıklarım şu; sanırım Riva'yı satmayı planlıyorlar. Riva arazisi Galatasaray'ın anakarasıdır! Satılamaz. Ama başka çareleri kalmamış gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.