Hidayet‘li Orlando, Golden State‘e Uzatmada Teslim Oldu

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi‘nde (NBA) sezona TSİ sabaha karşı oynanan 9 karşılaşmayla devam edildi. Orlando Magic ile Golden State Warrios arasında oynanan mücadele müthiş bir çekişmeye sahne olurken, milli yıldız Hidayet Türkoğlu‘nun çabası Orlando‘ya yetmedi.

HİDAYET‘Lİ ORLANDO, GOLDEN STATE‘E UZATMADA TESLİM OLDU

NBA‘de son dönemin belki de en heyecanlı maçı Golden State Warriorsla Orlando Magic arasında ORACLE Arena‘da oynandı. Özellikle ikinci yarıdan itibaren büyük bir çekişmeye sahne olan ve adeta iki takım oyuncularının da potaları 3‘lük yağmuruna tuttuğu maçın normal süresi 101-101 sona erdi. Milli yıldız Hidayet Türkoğlu normal sürenin son saniyelerinde attığı 3‘lükle maçı uzatmaya taşıyan isimdi. Uzatmalarda ise yine müthiş bir heyecan vardı ancak Golden State mücadeleyi 123-120 kazanmayı bildi.

Golden State‘te Monta Ellis 39 sayı, 11 asistlik başarımıyla maça damgasını vururken, üst üste 21 sayısını 3 sayılık atışlardan bularak bu alanda kariyer rekoru kırdı. Golden State‘te kariyer rekoru kıran bir başka isim ise maçı 32 sayıyla kapatan ve bunun 25‘ini ikinci yarıda kaydeden Dorell Wright oldu.

Orlando Magic‘te ise Jason Richards‘ın attığı 30 sayıyla sezon yükseğine ulaştı ve tkaımının maçtaki en skorer ismi oldu. Milli yıldız Hidayet Türkoğlu ve Jameer Nelson ise 24‘er sayıyla takımları adına skora katkı sağladılar.

Geçtiğimiz Aralık ayında Orlando‘ya dönen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, sezon yükseği olan 24 sayının yanı sıra 5 top çalma ve 2 blokla kariyer yükseğini de tekrarlamış oldu.

ÖMER‘Lİ CHİCAGO, DOĞU KONFERANSI‘NDA ZİRVEYE YERLEŞTİ

Milli basketbolculardan Ömer Aşık‘ın formasını giydiği Chicago Bulls, sahasında ağırladığı Atlanta Hawks‘ı 94-76 yenerek evinde üst üste 10. galibiyetini elde etti. Bulls, en büyük rakibi Boston Celtics‘in evinde Philadelphia‘ya kaybetmesiyle Doğu Konferansı‘nda rakibinin 1,5 maç önünde zirveye yerleşti.

Maça sonradan dahil olup yaklaşık 11 dakika süre alan milli basketbolcu Ömer Aşık 4 sayı, 2 ribaunt, 1 blokla takımının galibiyetine katkı sağladı. Bulls‘un yıldız ismi Derrick Rose 18‘i mücadelenin 3. çeyreğinde olmak üzere toplam 34 sayı atarak dikkat çekti. Luol Deng ise 18 sayı, 9 ribaunt, 7 asist, 3 top çalma, 1 blokla çok yönlü bir oyun ortaya koydu.

NBA‘de gecenin toplu sonuçları ise şöyle:

Portland: 92 - Charlotte: 97

LA Clippers: 98 - New Jersey: 102

Boston: 86 - Philadelphia: 89

Indiana: 98 - Toronto: 108

Atlanta: 76 - Chicago: 94

Utah: 101 - Minnesota: 122

Detroit: 94 - Oklahoma: 104

Sacramento: 103 - San Antonio: 108

Orlando: 120 - Golden State: 123

Kaynak: İHA