Hidayet‘İn Üçlüğü Galibiyete Yeterli Gelmedi

Orlando Magic, Hidayet’in bitime 8 saniye kala attığı üçlükle Golden State Warriors karşısında maçı uzatmaya taşısa da rakibine 123 - 120 yenilmekten kurtulamadı.

Orlando Magic, Hidayet’in bitime 8 saniye kala attığı üçlükle Golden State Warriors karşısında maçı uzatmaya taşısa da rakibine 123 - 120 yenilmekten kurtulamadı.

    Yedi maçlık bir deplasman turnesinin ardından evinde Orlando Magic’i ağırlayan Golden State Warriors, uzatma sonucunda 123 - 120’lik skorla galip geldi.

    Orlando Magic karşılaşmaya iyi başlayıp daha ilk yarıda 21 sayılık bir üstünlük kursa da art arda üçlüklerle ayağa kalkan Golden State Warriors, maça ortak olmayı başardı. Dış atışlardaki isabetli oyunu bütün maça yaymayı başaran ve toplamda 35’te 21 gibi dikkat çekici bir oranla üçlük atan Warriors, geri kalan bölümde öne geçmeyi ve de üstünlüğünü korumayı bildi.

    Ev sahibi ekip, normal sürenin son anlarına da 3 sayılık bir üstünlükle girdi ancak bitime 8 saniye kalan Hidayet Türkoğlu’nun tepeden attığı üçlük maçı uzatmaya taşıdı. Uzatma periyotu da büyük bir çekişmeye sahne olurken bitime 26 saniye kala Jason Richardson’ın kullandığı üç serbest atışın yalnızca birinden faydalanabilen Orlando Magic rakibini yakalama fırsatını tepmiş oldu ve Golden State Warriors, 123-120’lik galibiyete ulaştı.

    Hidayet Türkoğlu, 7’de 4 üçlük ve 15’te 9 saha içi şut isabetiyle ürettiği 24 sayısının yanına 2 ribaund, 4 asist, 5 top çalma ve 2 de blok ekleyerek takıma adına oldukça başarılı bir performans sergilese de çabaları galibiyet için yeterli olmadı.

    Golden State Warriors cephesinde ise 9’da 7 üçlük isabetiyle 39 sayı, 11 asist ve 6 ribaunda imza atan Monta Ellis, gecenin tartışmasız yıldızı oldu.