Galatasaray Medical Park, Fenerbahçe İle Eşleşti

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası’nda adını yarı finale yazdıran Galatasaray Medical Park’ta baş antrenör Ceyhun Yıldızoğlu, 57 - 84’lük farklı skorla kazandıkları Botaş maçını yorumladı.

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası’nda adını yarı finale yazdıran Galatasaray Medical Park’ta baş antrenör Ceyhun Yıldızoğlu, 57 - 84’lük farklı skorla kazandıkları Botaş maçını yorumladı.

    Galatasaray Medical Park Baş Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası’nda Botaş ile yaptıkları çeyrek final maçını iyi oynayarak kazandıklarını söyledi.

    Sarı - kırmızılıların 57 - 84’lük farklı galibiyetle yarı finalde Fenerbahçe ile eşleştiği karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında oyuncusu Tuğba Palazoğlu ile birlikte medya mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldızoğlu şu değerlendirmelerde bulundu:

    “Botaş bu sezonun iyi basketbol oynayan takımlarından birisiydi ki biliyorsunuz ligde bizi evimizde çok zorladılar. O maçı dördüncü periyotta kazanmıştık. Ama maçın başından başlayarak hem hücumda hem de savunmada oynarsak sonuca gideceğimizi biliyorduk.

    Bu kadar kolay olacağını düşünmüyordum ama iyi oynayacağımızdan emindim. Çünkü son yaptığımız antrenmanlarda bu gözüküyordu. Sonuçta iyi oynayarak kazandığımız maçlardan biri oldu. Hücumda ve savunmada takım gibi oynamayı becerebildiğimizi düşünüyorum.

    Şimdi Fenerbahçe ile karşılaşacağız. Yarın performansını en iyi sergileyen takım finale adını yazdıracak diye düşünüyorum. Ben oyuncularıma inanıyorum ve güveniyorum. Umarım yarınki maç iki takım için de iyi olur.”

    Sezon başından beri rotasyonu en çok kullanan takımlardan biri olduklarını da belirten Yıldızoğlu, ‘‘Dolayısıyla bizim yedek kavramımız yok. Ama birçok maçta geniş rotasyonun sıkıntısını da yaşadık. Zaman zaman kenardan gelen oyuncular, zaman zaman da ilk beşteki oyuncular yeterli katkıyı yapamadılar. Bugün rakiple de ilgili olarak herkesin katkı yaptığını düşünüyorum. Zaten bizim sonuca gidebilmemiz için saha adım atan her oyuncunun mutlaka pozitif işler yapması gerekiyor. Gerek Euroleague’de gerekse Türkiye Ligi’nde bu noktada sorunlar yaşadık. Ama son zamanlarda oyuna giren her oyuncunun olumlu katkı verdiğini görüyoruz. Umarım yarın da aynı şekilde oynamaya devam ederiz.” diye konuştu.

    Galatasaray Medical Park guardı Tuğba Palazoğlu da, “Bazı top kayıplarımız olsa bile iyi oynadığımıza inanıyorum. Fark da güzel olunca maç rahat geçti. Şimdi yeni rakibimizi bekliyoruz ki o da Fenerbahçe. Umarım yarın da iyi bir maç oynarız.” şeklinde konuştu.

    BOTAŞ KÖTÜ OYUNUNDAN ŞİKAYET ETTİ

    Spor Toto Türkiye Kupası’na çeyrek finalde veda eden Botaş cephesinde ise baş antrenör Olcay Orak maça iye başlamadıklarını belirterek, “Açıkçası maça istediğimiz gibi başlayamadık. İkinci periyotta guardımız Whitney Boddie’nin bileğinden sakatlanarak kenara gelmesi bütün hücum ve savunma dengemizi bozdu.‘‘ dedi.

    Galatasaray‘ın çok yüksek şut yüzdesiyle oynadığını da belirten Orak, ‘‘Galatasaray yüksek şut yüzdesini sayıyla sonuçlandırdı. Özellikle üçlüklerde 19’da 11 isabet buldular. Bu nedenle de mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Galatasaray’ı tebrik ediyorum. Biz elimizden geldiği kadar oyunun içinde kalmaya çalıştık. Bundan sonra önümüzde playoff mücadelesi olacak. Umarım orada daha iyi basketbol oynarız.” açıklamasını yaptı.

    Adana temsilcisinin oyuncusu Burcu Uzun da kupada telafisi olmayan karşılaşmalar oynandığının altını çizerken, “Kurada ligin lideri Galatasaray ile eşleştik. Elimizden geldiğince maça tutunup galibiyeti alabilmeyi hedefliyorduk. Fakat rakibimiz çok yüksek yüzdeyle şut attı.

    Ayrıca Whitney Boddie’nin sakatlanması tempomuzu düşürdü. Ağırlıklı olarak genç oyuncularla oynamak zorunda kaldık. Dolayısıyla böyle bir sonuç ortaya çıktı. Galatasaray’a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum.” dedi.