Miami, Lakers‘a Patladı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi‘nde (NBA) sezona TSİ sabaha karşı oynanan 3 karşılaşmayla devam edilirken, gecenin maçında Miami Heat ile Los Angeles Lakers karşı karşıya geldi.

NBA‘de gecenin en önemli maçına American Airlines Arena ev sahipliği yaptı. Kadrosundaki süper yıldızlara rağmen takım olamamasıyla eleştirilen ve son dönemde üst üste 5 yenilgi alan Miami Heat, sahasında ağırladığı son haftaların formda takımı Los Angeles Lakers‘ı 94-88 yenmeyi başardı. 5 maçlık mağlubiyet serisini sona erdiren Miami‘de Chris Bosh 24 sayı, 9 ribauntla takımının en skorer ismi olurken, Dwyane Wade 20 sayıyla skora önemli katkı sağladı. Süper yıldız LeBron James ise 19 sayı, 9 asist, 8

ribauntluk çok yönlü oyunuyla takımının galibiyetinde başrol oynadı. Miami, NBA‘in en iyi galibiyet yüzdesine sahip 5 takımına karşı oynadığı 11 maçta sadece 2. galibiyetini aldı. Heat‘in bu galibiyetlerin ikisini de Lakers‘a karşı alması da dikkat çekti.

Lige verilen All-Star arasından beri hiç yenilmeyen ve 8 maçlık galibiyet serisine ulaşan Los Angeles Lakers ise Miami deplasmanından eli boş döndü. Toplam 4 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı Lakers‘ta Kobr Bryant 24 sayıyla oynamasına karşın takımının yenilgisini önleyemedi.

DALLAS‘TAN NEW YORK‘A FARKLI TARİFE

Sahasında New York Knicks‘i ağırlayan Dallas Mavericks rakibini 127-109 gibi farklı bir skorla mağlup ederek bu sezonki 47. galibiyetine imza attı. Toplam 5 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı Dallas‘ta Dirk Nowitzki 23 sayı, 9 ribaunt, 2 asistlik başarımıyla takımının en etkili ismi olurken, Shawn Marion 22 sayı, 8 ribaunt, oyuna kenardan dahil olan Jason Terry ise 21 sayıyla maçı tamamladılar.

Yaptığı transferlerle biranda şampiyonluk yarışında iddialı konuma gelen New York Knicks ise deplasmanda aldığı farklı mağlubiyetle bu sezonki 30. yenilgisini aldı. Amare Stoudemire attığı 36 sayıyla hem takımının hem de maçın en skorer ismi olurken, Carmelo Anthony ise 19 sayı, 10 ribaunt, 5 asistle maçı tamamladı. Knicks‘te Landry Fields ise 19 sayı, 6 ribaunt, 4 top çalma ise oynayarak etkili bir maç çıkardı.

DENVER, PHOENİX‘İ DEPLASMANDA DEVİRDİ

US Airways Center‘da Phoenix Suns‘ın konuğu olan Denver Nuggets, rakibini 116-97 yenerek bu sezonki 38. galibiyetine imza attı. Denver‘da Nene attığı 22 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, kenardan gelen oyuncuların 45 sayılık katkısı takımın galibiyetinde önemli rol oynadı. Koç George Karl, yaklaşık 13 yıldan fazla bir sürede ilk kez Phoenix Suns deplasmanından galibiyetle dönmüş oldu.

Bu sezonki 30. mağlubiyetini alan Phoenix Suns‘ta ise oyuna kenardan gelen Marcin Gortat 14 sayı, 18 ribaunt, 4 asistlik başarımıyla takımının en etkili ismi olurken, aynı zamanda 14. ‘double-double‘ını yaptı. Suns‘ta Jared Dudley ise oyuna kenardan gelerek 13 sayı üretti.

NBA‘de heyecan 9 maçla devam edecek.

Kaynak: İHA