Japonya‘daki Judocuların Durumu İyi

Büyükler Avrupa Judo Şampiyonası hazırlıklarını sürdürmek için Japonya‘ya giden ancak ülkede tarihin en büyük deprem felaketlerinden birisini yaşayan Judo Milli Takım kafilesinin durumunun iyi olduğu ve felaketten olumsuz etkilenmedikleri bildirildi.

4 Mart Perşembe günü Avrupa Şampiyonası hazırlıkları çerçevesinde Japonya‘ya kamp yapmak için giden ancak ülkede yaşanan deprem felaketinin ardından gözlerin çevrildiği Judo Milli Takım kafilesinin durumunun iyi olduğu açıklandı. Konuyla ilgili olarak Türkiye Judo ve Kuraş Federasyonu‘ndan yapılan açıklamada, Japonya‘daki büyük depremin başkent Tokyo‘ya 300 kilometre uzaklıktaki Miyagi ve Fukushima kentinin kıyılarında meydana geldiği vurgulandı ve milli takım kafilesinin ise Tokyo‘nun 200 kilometre

güneyinde ve iç kesimlerde bulunan bir bölgede çalışmalarını sürdürdüğü hatırlatıldı. Açıklamada, "Japonya judo federasyonundan almış olduğumuz bilgiye göre milli takımımız ile ilgili sıkıntılı bir durum söz konusu değildir. Merak edilecek bir durum yoktur. Bütün milli takımımız çalışmalarına devam etmektedir" denildi.

Judo Milli Takımı, Olimpiyatlar yolunda puan açısından büyük önem taşıyan ve 21-24 Nisan 2011 tarihlerinde İstanbul‘un ev sahipliği yapacağı Avrupa Büyükler Judo Şampiyonası‘na hazırlanmak için Japonya‘da kampa girmişti.

Milli takım kafilesinin 19 Mart Cumartesi günü yurda dönmesi planlanıyordu.

Japonya‘daki 8 erkek 9 bayan olmak üzere toplam 17 kişiden oluşan Milli takım kafilesinde yer alan sporcuların isimleri ise şöyle:

"Ayşe Saadet Arca Büşra Katipoğlu, Nazlıcan Özerler, Sümeyye Akkuş, Gülşah Kocatürk, İskender Özkanoğlu, Mehmet Durmaz, Hasan Vanlıoğlu

Ahmet Sarı, Yunus Emre Bayındır, Selda Karadağ, Sezer Huysuz, Aynur Samat, Hasan Yılmaz, Şeyda Bayram, Remzi Kocatürk, Tuğba Zehir."

Kaynak: İHA