Christoph Daum: Gideceğim takım başarıya aç olmalı

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Christoph Daum, çalıştıracağı takımın başarıya aç olmasını istediğini açıkladı.

Fenerbahçe'yi geçmişte çalıştıran ve kulüp çatısı altında önemli şampiyonluklar yaşayan Alman teknik adam Christoph Daum, ülkesinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Die Welt'e demeç veren Daum, Milliyet'in derlediği habere göre başarısızlıkta faturanın teknik direktöre çıkartılmasının normal olduğunu söylerken, konuyu hemen Fenerbahçe'ye getirdi.

İstanbul'da Aykut Kocaman tarafından sırtından vurulduğunu ima eden Alman teknik adam, "Böyle bir şey hiç başıma gelmemişti. Önemli olan herkesin görev dağılımının açıkça belli olması ve kimsenin işine karışıyor hissine kapılmaması." derken, Sportif Direktörü içinde barındıran sistemin en iyi şekliyle Bayer Leverkusen'de uygulandığını ifade etti.

Avrupa Ligleri'nde ve Türkiye'de yaşananları çok yakından takip ettiğini söyleyen Daum, çalışmak istediği kulüp için şartlarını açıklarken, "İyi bir kulüp. Alışılmadık derecede yüksek başarıya aç bir camia" sözlerini sarfetti.

Aldığı teklifler konusuna da açıklık getiren Christoph Daum, Avrupa'dan birçok teklif aldığını ancak tercihini Bundesliga'dan yana kullanmak istediğini de sözlerine ekledi.