Braga: 1 - Liverpool: 0

UEFA Avrupa Ligi'nde Braga, Liverpool'u ilk yarıda bulduğu penaltı golüyle 1-0 mağlup etmeyi başardı.

UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçlarında Liverpool, Braga'ya konuk olduğu maçtan 1-0'lık mağlubiyetle ayrılarak çeyrek fina umutlarını İngiltere'ye taşıdı.

Gol penaltıdan

Maçın ilk yarısının genelinde tempo son derece düşüktü. 18. dakikada ilk ciddi gelişen atakta Kyrgiakos, ceza alanı içinde Mossoro'yu düşürünce maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Alan, düzgün bir vuruşla topu Reina'nın uzanamayacağı köşeye gönderdi: 1-0.

36. dakikada ceza sahası çizgisi üzerinde hafif sol çaprazda topla buluşan Viana çok sert vurdu ancak Reina bu pozisyonda gole izin vermedi ve ilk 45 dakika 1-0'lık Braga üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci 45 dakikada ise skor avantajını elinde bulunduran Braga iyice kapanarak kontrollü bir oyun ortaya koyarken, Liverpool'lu hücumculara neredeyse hiç boş alan bırakmadı. İngiliz temsilcisi de Braga savunmasını aşmakta zorlanınca rakip kalede büyük tehlikeler yaratamadı.

64. dakikada kullanılan köşe vuruşunda ceza sahası içinde topa iyi yükselen Carroll'un kafa vuruşunda top auta gitti. 68'de Dirk Kuyt'ın ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşta top kaleci Artur'da kaldı.

Maçın geri kalan bölümlerinde de gol sesi çıkmayınca 90 dakikanın sonunda gülen taraf ev sahibi Braga oldu. Liverpool ise tur umutlarını rövanş maçına taşıdı.