Ajax: 0 - Spartak Moskova: 1

UEFA Avrupa Ligi'nde Hollanda temsilcisi Ajax sahasında konuk ettiği Spartak Moskova'ya 1-0'lık skorla boyun eğdi.

Ajax ilk dakikadan itibaren baskıyı kurdu. 7. dakikada Blind'in ortasında Siem de Jong'un kafa vuruşu üstten dışarı çıktı. 12. dakikada bu sefer Ebicilio ile etkili gelen Hollanda temsilcisi, kaleciyi geçemedi.

22. dakikada Ajax ilk kez gole bu kadar yaklaştı. Ebicilio'nun pasında topla buluşan De Zeeuw'un vuruşunu kaleci köşeden çıkarttı. Bu dakikadan sonra da ataklarını sürdüren Ajax, De Jong ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince ilk 45 dakika golsüz sona erdi.

İkinci yarıda da zevkli bir mücadele izledik. 50. dakikada Makeyev'in pasında topla buluşan McGeady kaleyi gördüğü anda vurdu ancak Ajax savunması başarılıydı. 54'te De Zeeuw ile gole yaklaşan ev sahibi ekip, 57. dakikada yediği golle şok oldu. Kombarov'un asistinde topla buluşan Alex köşeyi güzel gördü ve Spartak Moskova'yı 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Ajax beraberliği yakalamak için ataklarını sıklaştırdı. 61. dakikada Sulejmani'nin ortasında De Jong'un kafa vuruşu direği sıyırarak dışarı çıktı. 71'de Sulejmani, 73'te Ebicilio ile rakip kalede tehlike yaratan Ajax, Spartak defansını geçmeyi başaramadı. Kalan dakikalarda da skordaki üstünlüğünü korumayı başaran Rus temsilcisi, karşılaşmadan 1-0 galip ayrılarak tur kapısını araladı.