CSKA Moskova: 0 - Porto: 1

Porto, CSKA Moskova deplasmanından 1-0'lık galibiyetle dönerek UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final kapısını araladı.

UEFA Avrupa Ligi 3. tur maçlarında CSKA Moskova ile Porto'yu karşı karşıya getiren mücadelede gülen taraf Portekiz temsilcisi oldu.

Maçın ilk yarısı müthiş bir tempoyla başlarken her iki takım da rakip kalede net fırsatlar yakaladı. Henüz 1. dakikada ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Doumbia, sol ayağıyla düzgün vurdu ancak kaleci Helton gole izin vermedi.

8. dakikada Moutinho'nun sol ayağıyla ceza sahası çizgisi üzerinden yaptığı buruşta top az farkla auta çıktı. Ataklarını sürdüren CSKA Moskova, 13. dakikada Vagner Love ile gole yaklaştı ancak Helton bu vuruşta da topun sahibi oldu.

23'te Honda'nın ceza sahası içine doğru yolladığı topta Nababkin'in vuruşunda top direğin dibinden auta gitti. 44. dakikada ceza alanı içi hafif sağ çaprazda topu önünde bulan Guarin, sağ ayağıyla şansını denedi ancak Akinfeev gole izin vermedi ve ilk 45 dakika golsüz beraberlikle geçildi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Porto, 53'te Hulk ile gole yaklaştı ancak Akinfeev gole izin vermedi. 70'te ceza alanı içi sağ çaprazda topla buluşan Freddy Guarin, sağ ayağıyla yerden çok sert bir vuruş yaparak Porto'yu öne geçiren golü attı: 0-1.

Golden sonra CSKA Moskova Vagner Love ve Doumbia ile iki kez gole yaklaşsa da bu pozisyonlardan sonuç alamadı ve mücadele 1-0'lık Porto üstünlüğüyle sonuçlandı.