Bayer Leverkusen: 2 - Villarreal: 3

UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kalma mücadelesi veren iki ekip BayArena'da karşı karşıya geldiler. Villarreal son dakikada Nilmar'ın ayağından bulduğu golle, rövanş maçı için büyük avantaj yakaladı.

Bir önceki turda Metalist Kharkiv'i eleyen ve bu sezon oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini toplayan Bayer Leverkusen, Napoli'yi eleyerek Avrupa'da yoluna devam eden Villarreal'i konuk etti.

Bayer Leverkusen ile Villarreal arasındaki mücadele beklendiği gibi yüksek tempoda geçti. Karşılaşmanın başında Alman ekibi, Vidal ve Eren Derdiyok ile rakip kalede pozisyon üretmeye çalışırken; Villarreal de Rossi ve Bruno ile tehlikeli olmaya çalıştı. İlk 20 dakikadan sonra Leverkusen oyuna ağırlığını koydu. 21. dakikada Sam'in ortasında Rolfes'in kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı. Bu pozisyondan iki dakika sonra Eren'in şutu kalecide kaldı. Dakikalar 33'ü gösterdiğinde ise Leverkusen aradığı golü buldu. Augusto'nun pasında topla buluşan Kadlec, ceza sahasının köşesinden güzel bir vuruşla ağları havalandırdı: 1-0. Golden sonra da ev sahibi ekibin atakları devam etti ancak Villarreal, karşılaşmada belki de yakaladığı ilk ciddi pozisyonda beraberliği yakaladı. 42. dakikada hızlı gelişen İspanyol ekibin atağında Giuseppe Rossi, şık bir vuruşla skoru 1-1'e taşıdı. Kalan dakikalarda skor değişmeyince ilk 45 dakika bu skorla sonuçlandı.

İkinci yarıda Villarreal, Bayer Leverkusen'e istediği futbolu oynatmadı. Orta sahada üstünlüğü kuran İspanyol ekibi 70. dakikada Nilmar ile öne geçmeyi başardı: 1-2. Ancak bu golün şokunu çabuk atlatan ev sahibi, iki dakika sonra cevabı verdi. Kiessling'in pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Castro, skora yeniden eşitlik getirdi. Bu golden sonra galibiyet için yüklenen Bayer Leverkusen, 75. dakikada Vidal ile gole yaklaştı. 78. dakikada ceza sahasına yapılan ortada Jorgensen'in kafa vuruşunda Villarreal kalesi bir tehlike daha atlattı. Karşılaşmanın bu skorla bitmesi beklenirken, 90+4'te BayArena'da derin bir sessizlik oldu. Cazorla ile hızlı gelişen atakta Nilmar, kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü Leverkusen ağlarına gönderdi. Bu golle Almanya'dan 3-2'lik galibiyetle ayrılan Villarreal, ikinci maç öncesinde çok önemli bir avantaj sağladı.