Sir Alex Ferguson yenilginin faturasını hakeme kesti

Manchester United teknik direktörü Sir Alex Ferguson, 2-1 yenildikleri Chelsea maçında David Luiz'in oyundan atılmamasına öfkeli.

Sir Alex Ferguson, Manchester United'ın Stmaford Bridge'de Chelsea'ye 2-1 yenildiğini izledikten sonra hakem Martin Atkinson'a duyduğu öfkeyi gizleyemiyor.

Kırmızı şeytanlar maçta Wayne Rooney ile öne geçmiş, ama David Luiz ve penaltıyı kullanan Frank Lampard'ın golleri Mavililere zaferi getirmiş, Ramires'e yaptığı faulden sonra ikinci sarı kartı gören Nemenja Vidic ise oyun dışı kalmıştı.
Öte yandan Ferguson sarı kartı bulunan Luiz'in Rooney'e faul yaptıktan sonra kırmızı kart görmemesine öfkeliydi.

Maçtan sonra Sky Sports'a konuşurken şunları dedi: "Çok iyi oynadık, büyük performans gösterdik, bu sonucu haketmedik. Üst üste üç yıldır burada hakemler maçın kaderini değiştiren kararlar veriyorlar.

"(Rooney'e faul yaptıktan sonra Luiz'in oyundan atılmaması) İnanılmazdı. Ondan önce topsuz alanda Chicharito'dan topu sakladı, onu geciktirdi, hiçbir şey yapılmadı, hakem hemen önündeydi. Rooney'e faul yaptı, gün gibi ortada, hakem beş altı metreden hiçbir şey yapmadı. Bunlar oyunun kaderini etkiler. Bana oyunu neyin etkilediğini soruyorsunuz. Bu kararlar oyunun kaderini değiştiriyor ve bu kişi her hafta maç yönetecek."

İskoç teknik adam yenilgiye rağmen takımının performansından gurur duyuyor, üstelik bu sezon ligde sadece ikinci yenilgilerini aldılar.

Sözlerine devam eden Ferguson, "Oyuncularımla gurur duyuyorum, maçta aleyhlerine pekçok karar verildi. Bunu aşmasını bildiler, ellerinden gelenin en iyisini yaptılar, fırsatlar yarattılar. Bu sonucu haketmediler," dedi.
Chelsea'nin bu galibiyetle şampiyonluk yarışına tekrar dahil olup olmadığı sorulduğunda Ferguson bunun tamamen mümkün olduğunu ifade etti, ama Pazar günü Anfield'da Liverpool ile karşılaşacak takımına da arka çıktı.

Deneyimli menajer, "Bu geceki gibi kararlar herşeyi değiştirebilir. Bu gece beni şaşırtan pekçok karar verdiler, hem de böylesine büyük bir maçta. Buna hiç şüphe yok. Kendimizi toplamalıyız, Liverpool maçları hep zor olmuştur, bu seferki de böyle olacak. Kendimize gelmeli ve buna hazırlanmalıyız," şeklinde konuştu.