Chelsea ile Manchester United kozlarını paylaşıyor

İngiltere Premier Lig'de nefesler tutuldu. Şampiyonluk yarışının en önemli maçında Chelsea sahasında Manchester United'ı konuk edecek.

İngiltere Premier Lig'de ertleme maçında Chelsea ile Manchester United Stamford Bridge'de kozlarını paylaşacak. Saat 21.45'te başlayacak olan dev kapışma Spormax'ten canlı olarak yayınlanacak.

Dev maç öncesi en dikkat çeken şey; Manchester United'ın 2002'den beri deplasmanda Chelsea'ye karşı galibiyeti bulunmaması...

CHELSEA CEPHESİ


Geçtiğimiz haftayı maç yapmadan geçen Chelsea, Manchester United karşısına daha dinç bir şekilde çıkacak.

Chelsea Menajeri Carlo Ancelotti, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda önceliklerinin artık Şampiyonlar Ligi olduğunu söylese de, bu önemli mücadelede 3 puanla sahadan ayrılarak hem koltuğunu sağlamlaştırmak hem de ligde ilk dört için verdiği savaşı sürdürmek amacında.

Chelsea'de bu önemli mücadele öncesi sakatlığı süren Yossi Benayoun dışında önemli bir eksik bulunmuyor. Brezilyalı savunma oyuncusu Alex'in durumu ise maç saatinde belli olacak.

MANCHESTER UNİTED CEPHESİ

Kırmızı Şeytanlar'ın teknik patronu Sir Alex Ferguson ise son yaptığı açıklamada ligde şampiyonluk yarışında tek rakiplerinin Arsenal olduğunu söylemişti. İskoç teknik adam pek de haksız sayılmaz. Manchester United adına Londra temsilcisiyle aralarında bulunan 4 puanlık farkın kapanmaması adına Chelsea maçı çok önemli bir viraj.

Manchester United'da sakatlıkları bulunan Anderson, Park Ji-Sung, Hargreaves, Jonny Evans, Rio Ferdinand ve tedavisi süren Luis Valencia Chelsea maçında görev alamayacak olan isimler.

TAKIMLARIN KADROLARI

CHELSEA
Cech
Ivanovic
Terry
David Luiz
Cole
Mikel
Essien
Lampard
Malouda
Anelka
Torres

M.UNİTED
Van der Sar
O'Shea
Smalling
Vidic
Evra
Fletcher
Scholes
Nani
Giggs
Rooney
Berbatov

MAÇTAN NOTLAR

- Manchester United, 2002 Nisan'ından beri galip gelemiyor. Yani kulübü 2003 senesinde alan Roman Abramovich daha henüz ManU mağlubiyeti görmemiş.

- İki takım arasında oynanan 36 maçın 12'sini Chelsea, 10'unu ise kırmızı şeytanlar kazanmış. 14 maç ise berabere sonuçlanmış.

- Bu sezon deplasmanlarda oldukça zorlanan ManU, geçtiğimiz hafta Wigan'ı 4-0 yenerek, ilk kez bir deplasmanda rakibini birden fazla farkla mağlup etti.

- Fernandor Torres, Chelsea formayı henüz gol atma şerefine ulaşamadı ama Liverpool'da oynarken United'a üç gol atmıştı.

- Şampiyonlar Ligi'nde Mario Gomez ve Samuel Eto'o ile birlikte yedi golle en golcü ünvanını taşıyan Nicolas Anelka, Premier Lig'de ise sadece altı gol kaydedebilmiş.

- Chelsea son iki lig maçında (Fulham ve Liverpool), rakip ağları havalandırmayı bir türlü başaramadı.