Chelsea: 2 - Manchester United: 1

Premier Lig'in ertlenen maçında Chelsea kendi sahasında konuk ettiği Manchester United'ı 2-1 mağlup etmeyi başardı.

İngiltere Premier Lig mücadelesinde Manchester United'ı ağırlayan Chelsea, geriye düşse de ikinci yarıda bulduğu gollerle üç puanı sahasında almayı bildi.

İLK YARI MANCHESTER UNİTED'IN


5. dakikada Chelsea'nin tecrübeli yıldızı Florent Malouda'nın şutu Van der Sar'da kaldı. Karşılıklı ataklarla geçen yaklaşık 25 dakikadan sonra Manchester United öne geçti. 29. dakikada Nani'nin ara pasında topla buluşan Wayne Rooney, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1. 39. dakikada Chelsea inanılmaz bir gol kaçırdı. Lampard'ın kullandığı frikikte top kaleciden sekip Ivanovic'te kaldı fakat Vidic topu uzaklaştırdı. İlk yarı bu skorla bitti.

CHELSEA 2.YARI ÇOŞTU


İkinci yarıya Chelsea hızlı başladı. 53. dakikada M. Unitedlı oyuncuların uzaklaştıramadığı topu David Luiz müthiş bir vuruşla ağlara gönderdi ve durumu eşitledi: 1-1. 60. dakikada Carlo Ancelotti Anelka'yı kenara alıp, Drogba'yı oyuna sürdü. Chelsea aradığı ikinci golü de bulmayı başardı. 77. dakikada Smalling'in Zhirkov'u düşürmesi neticesinde kazanılan tartışmalı penaltıyı Lampard gole çevirdi ve takımını öne geçirdi: 2-1. 90+2. dakikada M. United'da Vidic ikinci sartı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Maç bu skorla bitti.

Böylece şampiyonluk yarışından kopmayan dördüncü sıradaki Chelsea 48 puana yükselirken, lider Manchester United 60 puanda kaldı.