"Çocuklar, zihinsel gelişim için grup sporuna yönlendirilmeli"

Fethiye Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Hizmetleri Merkezi tarafından Fethiye Erkek Yetiştirme Yurdu öğrencilerine seminer verildi. Seminerde gençlerin alkol ve sigaradan uzak tutulup spora yönlendirilmelerinin önemine değinild



Muğla‘nın Fethiye ilçesinde Gençlik ve Spor Kulübü Gençlik Hizmetleri Merkezi’nden Hüseyin Kaya, Murat Sönmez ve Evren Aslan tarafından gerçekleştirilen seminerde sporun sağlığa yararları, sigara ve alkol gibi alışkanlıklardan uzak durulması konuları anlatıldı. Erkek Yetiştirme Yurdu konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde konuşan Hüseyin Kaya, özellikle grup sporunun çocuğun kendi yeteneklerinden haberdar olmasına ve onları başkalarının yetenekleriyle karşılaştırabilmesine fırsat verdiğini söyledi. Kaya, grup sporunun çocuğun ve gencin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine yardımcı olduğunu kaydetti.

Murat Sönmez ise öz güvenin artmasında sporun büyük rolü olduğunu ifade etti. Sönmez, “Güven istenilen davranışı başarıyla sergileyebilme konusunda bireyin inancıdır. Spor ortamında çocuk veya genç, gerçekçi bir biçimde yeteneklerini bilir, kendini iyi tanır ve kabul eder. O sorumluluklarının bilincindedir ve duygularını kontrol altına alabilmeyi öğrenmiştir. Basketbol takımının bir üyesi olarak çocuk, hata bulmak yerine paylaşmayı öğrenir. Öz güveni olan bir sporcu, başarma konusunda yüksek bir motivasyona sahiptir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yurtta kalan çocukların spor yapabilme imkanları konuşuldu. Çocukların Gençlik Spor Müdürlüğü bünyesindeki kurslara katılmalarının sağlanması istendi.