Asya Kış Oyunlarına muhteşem final

Orta Asya’nın en büyük ülkesi Kazakistan’ın ev sahipliği yaptığıyedinci Asya Kış Oyunları muhteşem bir finalle sona erdi.Kazakistan‘ın eski başkenti ve en finans merkezi Almatı‘daki Baluan Şolak Spor ve Kültür Sarayı’nda yapılan kapanış töreni adeta görse



OYUNLARA KAZAK SPORCULAR DAMGASINI VURDU
7. Asya Oyunları’na ev sahipliği yapan Kazakistan oyunlar boyunca olimpiyatlara adeta damgasını vurdu.
Kazak sporcuların 32‘si altın olmak üzere 21 Gümüş ve 17 Bronz madalya alarak toplamda 70 madalya kazandığı olimpiyatlarda, ikinciliği 13 Altın, 24 Gümüş ve 17 Bronz madalya ili Japonya kazanırken; 13 Altın, 12 Gümüş ve 13 Bronz madalya alan Kore takımı da üçüncülüğü elde etti.

NAZARBAYEV, SPORCULARIMIZ BİZE BÜYÜK ONUR YAŞATTI
Kapanış törenine katılan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev Kazak sporcularının ülkeye büyük bir onur yaşattıklarını söyledi.
Kapanış konuşmasını yapan Kazak lider Nazarbayev, Kazak sporcularının kazandıkları madalya sayısı ile tarihi bir rekor kırdıklarını belirterek turnuvada ülkesi adına yarışan bütün sporculara teşekkür etti.
Sporculara hiztaben: “Kazakistan’ın bağımsızlığının 20. yılında ülkeye büyük bir gurur yaşattınız.” Diyen Kazak lider Nazarbayev, Oyunlar boyunca ülkesinin ortaya koyduğu başarılı organizasyon ve tesisleşmedeki kalitesi ile bütün dünyaya örnek olduğunun altını çizdi.

ASYA OYUNLARI BAŞKAN YARDIMCISI FOK: KAZAKİSTAN MUHTEŞEM BİR İŞ ÇIKARDI
Asya Oyunları Başkan Yardımcısı Timoti Tsun Ting Fok, 7. Asya Kış Oyunları dolayısı ile Kazakistan’ın muhteşem bir iş çıkardığını söyledi.
Kazakistan’da düzenlenen 7. Asya Kış Oyunları’nın son gününde basın karşısına geçen Asya Oyunları Başkan Yardımcısı Timoti Tsun Ting Fok, Kazakistan’ın muhteşem bir organizasyona ev sahibi yaptığını belirtti. Eski başkent Almatı’da düzenlenen basın toplantısında organizasyonu değerlendiren Fok, bir hafta boyunca başkent Astana ve Almatı’daki oyunların tam bir şölen havasında gerçekleştiğini belirterek, bir sonraki oyunlar için örnek bir organizasyon olduğunu dile getirdi.

ASYA OLİMPİYAT KOMİTESİ BAŞKANI ŞEYH FAHAD AL-SABAH: 2022 DÜNAY KIŞ OYUNLARINA EN BÜYÜK ADAY KAZAKİSTAN
Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacgues Rogge, Kazakistan’ın 2022 Dünya Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapabilecek ülkelerden biri olduğunu açıklamasının ardından; Asya Olimpiyat Komitesi Başkanı Şeyh Fahad Al-Sabah da, 2022 Kış Oyunları için Kazakistan’ın şanslı olduğunu belirtti.
Şeyh Fahad Al-Sabah, yaptığı açıklamada Kazakistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen 7. Asya Kış Oyunları’nın mükemmel bir organizasyon olduğunu ifade etti.
Organizasyonda hiç bir eksiklik olmadığını ve bundan dolayı da Kazakistan’a teşekkürü borç bildiğini dile getiren Al-Sabah 2022 Kış Oyunları için de Kazakistan’a destek vermeye hazır olduklarını vurguladı.

KAZAKİSTAN KÜLTÜR VE SPOR BAKANI TEMİRHAN DOSMUHAMBETOV: 2022 DÜNYA KIŞ OYUNLARI’NI YAPABİLİRİZ
Kazakistan Kültür ve Spor Bakanı Temirhan Dosmuhambetov ise yaptığı açıklamada ülkesinin 2022 Dünya Kış Oyunlarına ev sahipliği yapabilecek güçte ve kabiliyette olduğunu söyledi. Kazakistan’ın Asya Oyunları için büyük gayret göstediğine dikkat çeken Dosmuhambetov emeği geçen herkese teşekkür etti.

KAZAKİSTAN, KIŞ OYUNLARI‘NDA JAPONYA’NIN REKORUNU KIRDI
Kazakistan’ın başkenti Astana ve Almatı şehirlerinde yapılan VII Asya Kış Oyunları’nda Kazakistan bir ilke imza atarak Japonya’nın altın madalya rekorunu kırdı. Oyunlar boyunca toplamda 32 madalya alan Kazakistan Japonya’nın 1986 Asya oyunlarında kazandığı 29 altın madalyayı geçmiş oldu.