Efes Pilsen: 65 - Tofaş: 48

Salon: Sinan Erdem Spor SalonuHakemler: Zafer Yılmaz – Tunçtan Durmuşcan – Mehmet Serdar ÜnalEfes Pilsen (65): Cenk Akyol 2 (4 ribaund), Igor Rakocevic 11 (7 ribaund- 2 asist), Lawrence Roberts 6 (5 ribaund), Kerem Tunçeri 2 (1 ribaund- 2 asist), Bootsy T



Beko Basketbol Ligi’nde Tofaş’ı ağırlayan Efes Pilsen, ikinci yarıdaki etkili savunmasıyla 65-48’lik galibiyete ulaştı.
Karşılaşmaya, İnanç Koç’un kaydettiği üst üste 7 sayıyla başlayan Tofaş, ilk 4 dakikayı 5-7’lik üstünlükle geçti. Sonrasında da rakibini iyi savunan ve Nichols ile sayılar üreten konuk ekip, üstünlüğünü 8-14’e taşıdı.
Takip eden bölümde ise Tofaş’ın yaptığı top kayıplarını iyi değerlendiren Efes Pilsen, Sinan Güler ve Rakocevic’in sayılarıyla skoru 13-14’e getirdi. Karşılıklı sayılarla geçilen son bölümün ardından da ilk periyot 20-21’lik skorla sona erdi.
İkinci periyotun başında Kerem Tunçeri ile öne geçen Efes Pilsen, sonraki 4 dakikada başka sayı kaydedemeyince Zaza ve Rowe ikilisinin sayıları Tofaş’a yeniden 5 sayılık bir üstünlük getirdi.Suskunluğunu Kerem Gönlüm’le bozan ev sahibi, Ender Arslan ve Thornton’ın gayretleriyle son 3 dakika içinde skoru tekrar eşitledi. Tofaş’ın hücumlarda yaşadığı tıkanma ve üst üste top kayıpları, periyotun kalanında da gözlenince Efes Pilsen, devre arasına 34-31’lik üstünlükle gitti.
Devre arasından da Sinan Güler ve Kerem Gönlüm’ün sayılarıyla dönen Efes Pilsen, savunmasının da yardımıyla 3. dakika da farkı 7’ye çıkardı. Takımların yalnızca birer basket bulabildiği 4 dakikalık bölümün ardından da Rakocevic ile skor üreten lacivert - beyazlılar, son 3 dakikaya 44-36’lık üstünlükle girdi. Kalan sürede ise iki takım da karşılıklı isabetler kaydetti ve son periyota Efes Pilsen’in 48-42’lik üstünlüğü ile girildi.
Karşılaşmanın final periyotuna Ender, Kerem Gönlüm ve Roberts üçlüsünün sayılarıyla başlayan Efes Pilsen, rakibine ilk 4 dakikada sayı şansı vermedi ve skoru 54-42’ye getirdi. Sonrasında da Ender’in serbest atışlarıyla skor üreten ev sahibi, son 3 dakika öncesinde, 60-47’lik skorla farkı korumayı bildi.
Kalan sürede de savunmadaki etkinliğini sürdüren Efes Pilsen, Tofaş’a yalnızca bir sayı şansı tanıdı ve salondan 65-48’lik galibiyetle ayrıldı.