Banvit: 95 - Antalya Büyükşehir Belediye: 93

Salon: Banvit Kara Ali AcarHakemler: Rüştü Nuran – Can Atsüren – Kaan BüyükçilBanvit (95): Barış Ermiş 9 (6 ribaund – 15 asist), Mutlu Akpınar 13 (1 asist), Charles Davis 30 (3 ribaund – 2 asist), Yiğitcan Turna 7 (3 ribaund – 2 asist), İzzet Türkyılmaz 1



Ligin 19. haftasında Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ağırlayan Banvit, karşılaşmadan 95-93’lük skorla galip ayrıldı.
Beko Basketbol Ligi’nin 19. hafta mücadelesinde Banvit, Kara Ali Acar Spor Salonu’nda Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni konuk etti. Baştan sona büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmayı Bandırma temsilcisi, 95-93’lük skorla kazanırken, 9 sayı, 6 ribaund, 15 asist ve 6 top çalma ile maçı tamamlayan Barış Ermiş’in performansı galibiyette etkili oldu.
Maça Bradley Buckman ve Muratcan Güler’in basketleri ile başlayan konuk takıma, Charles Davis’in üçlüğü ve Keith Simmons’ın orta mesafeli atışı ile karşılık veren Banvit, 3. dakikada durumu 5-5’e getirdi. Gerrod Henderson’ın isabetleri ile skor bulmaya devam eden Antalya Büyükşehir Belediye, 6. dakikada durumu bir kez daha eşitledi (9-9). Bu dakikadan sonra hücumda bir tempo yakalayan ev sahibi ekip, Erol Can Çinko ile dışarıdan Vladimir Golubovic’le de içeriden etkili oldu ve 9-0’lık bir seri ile skoru 18-9’a taşıdı. Polat Kocaoğlu’nun turnikesiyle rakibinin serisini bozan konuk takım, Banvit’in ilk çeyreği 22-11’lik üstünlükle kapamasına engel olamadı.
İkinci çeyrek Bandırma ekibinden Charles Davis’in orta mesafeli basketi ile başlarken, Gerrod Henderson ve Bradley Buckman’ın üç sayılık isabetleri ile cevap veren konuk takım, 12. dakikada durumu 24-17’ye getirerek farkı 10 sayının altına indirdi.
Karşılıklı sayılarla devam eden mücadelede Antalya temsilcisi, içeriden skor üretirken, Banvit de özellikle Mutlu Akpınar’ın başarılı dış şutlarıyla farkı tekrar açtı ve devrenin son bölümüne 41-27’lik üstünlükle girdi. Gerrod Henderson ve Bradley Buckman’ın üçlükleri ile 9-0’lık bir seri yakalayan Antalya Büyükşehir Belediye, farkı 4 sayıya kadar indirse de ev sahibi ekip, soyunma odasına 44-39 önde gitmesini bildi.
Antalya temsilcisinde skorer oyununu üçüncü çeyreğin ilk dakikalarında da sürdüren Gerrod Henderson, 23. dakikada skora 48-48’lik eşitlik getirdi. Barış Ermiş’in üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketle üstünlüğü tekrar eline alan Banvit, yakaladığı 7-0’lık seriyle de farkı açtı (55-48).
Polat Kocaoğlu’nun üçlüğü ile hücumdaki suskunluğunu bozan konuk takım, bu oyuncunun art arda bulduğu 11 sayılık seri ile rakibine cevap vererek 55-59 öne geçti. Yiğitcan Turna’nın serbest atış isabetleriyle rakibinin serisinin sonlandıran Bandırma temsilcisi, Mutlu Akpınar ve Keith Simmons’ın basketleriyle son çeyreğe 65-62’lik skor avantajıyla girdi.
Final periyoduna iyi başlayan Banvit, Mutlu Akpınar - Keith Simmons ikilisinin üç sayılık basketleri ve Charles Davis’in turnikesiyle çeyreğin hemen başında farkı çift haneli sayılara çıkardı (73-62). Muratcan Güler’in serbest atış çizgisinden bulduğu isabetlerle bu periyottaki ilk sayılarını bulan Antalya temsilcisi, Barış Ermiş’in hem hücumda hem de savunmadaki başarılı oyununa rağmen karşılaşmanın bitimine 5 dakika kala durumu 78-77’ye getirerek farkı bir kez daha eritti.
Vladimir Golubovic ve Charles Davis’in sayıları ile üstünlüğünü koruyan ev sahibi ekip, bitime 2 dakika kala skoru 88-81’e taşıdı. Son dakikalarda Bradley Buckman’la oyuna yeniden ortak olmak isteyen konuk takıma izin vermeyen Banvit, serbest atış çizgisinden hata yapmayınca karşılaşmadan 95-93’lük skorla galip ayrıldı.