Trabzonspor, Kayserispor‘u da yenip yoluna kayıpsız devam etmek istiyor

Spor Toto Süper Lig‘de geride kalan 22 haftanın ardından 50 puanla zirvede yer alan Trabzonspor, bu hafta ligin etkili takımlarından Kayserispor’u sahasında ağırlayacak.     Ligin ikinci yarısına kötü bir başlangıç yapmasına rağmen son



    TRABZONSPOR GALİBİYETTE 18 - 5 ÜSTÜN
    Trabzonspor ile Kayserispor yarın yapacakları karşılaşmayla ligde 30. kez karşı karşıya gelecekler.
    İki takım arasında bugüne dek yapılan 29 maçta, bordo - mavili ekibin galibiyetlerde 18-5 üstünlüğü bulunuyor. 6 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Söz konusu maçlarda Trabzonspor’un attığı 51 gole, Kayserispor 27 golle karşılık verdi.
    İki takım arasında sezonun ilk yarısında Kayseri’de oynanan maç ise 0-0 tamamlanmıştı.
    Kulüp Asbaşkanı Nevzat Şakar, Kayserispor maçını kazanıp yollarına devam edeceklerini söyledi. Şampiyonluk yarışında puan kaybına tahammülleri olmadığını ifade eden Şakar, “Kayserispor ligin iyi futbol oynayan takımlarından birisi. Ligde kolay maç yok. Ancak biz zirve mücadelesinde puan kaybetmek istemiyoruz. Sahamızda oynayacağımız bu zorlu maçı kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz.” dedi.
    Takımdaki sakat oyuncuların durumuna da değinen Şakar, eksiklerin arkasına sığınmayacaklarını, diğer oyuncuların da oynamayan arkadaşlarını aratmayacağına inandığını dile getirdi. Oyuncularının sahada ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını belirten Şakar, bordo-mavili taraftarlardan da sabırla takımlarını desteklemelerini istedi.

    UMUT’UN 100’LER HEYECANI
    Bu arada Trabzonpor’un golcü oyuncusu Umut Bulut, Kayserispor maçında 1 gol atması halinde ‘‘100‘ler Kulübü‘‘ne girecek. Ligde bu sezon 9 golü bulunan, lig tarihinde ise toplam 99 gole ulaşan başarılı oyuncu, ‘‘100‘ler Kulübü‘‘ne girmek için hedefe çok Umut, yarınki maçta 1 gol daha attığı taktirde ‘‘100‘ler Kulübü‘‘ne girecek.
    Umut Bulut, ligde şimdiye kadar Ankaragücü‘nde 36, Trabzonspor‘da 63 gol olmak üzere 238 maçta toplam 99 gol attı.
    Trabzonspor ile Kayserispor arasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanacak ve saat 19.00’da başlayacak müsabakayı hakem Yunus Yıldırım yönetecek. Yıldırım‘ın yardımcılıklarını Erdinç Sezertam ve Alpaslan Dedeş yapacak. Maçın 4. hakemi ise Tayfur Özkan.
    Trabzonspor’un maça şu muhtemel 11’le çıkması bekleniyor; Onur, Serkan, Mustafa, Glowacki, Cale, Selçuk, Colman, Burak, Alanzinho, Jaja ve Umut.