Özbekistan, FİFA’nın etkinliklerine talip

Özbekistan, FİFA’nın bir diz etkinliklerine ev sahipliği yapmak istiyor. Özbekistan Futbol Federasyonu(ÖFF), bu amaçla FİFA’nın 2012, 13 ve 14 yıllarında yapılacak bir dizi müsabakalarına ev sahipliği yapmak için harekete geçti.



ÖFF, öncelikle 2012’de düzenlenecek U20 Bayanlar Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için kolları sıvadı. Vietnam’da yapılması planlanan şampiyona için, bu ülkenin gerekli hazırlıkları yapamaması üzerine yeni adres arayışına gidilmişti. Özbekistan Futbol Federasyonu Başkanı Mirabrar Osmanov, 2012 U20 Bayanlar Dünya Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapma konusunu Mart ayında İsviçre’de katılacağı FİFA Genel Kurul Toplantısı’nda görüşeceği üst düzey yetkililer nezdinde bir kez daha gündeme getirecek.

Özbekistan ayrıca 2013’de yapılacak FİFA Kongresi’ne de ev sahipliği yapmak istiyor. Özbekistan, bu amaçla FİFA’ya başvuruda bulundu. ÖFF, bu çerçevede gerekli ek evrakları, Taşkent’i tanıtan dosyayı ve hükümetin kefilliğini içeren belgeyi FİFA’a teslim etti. Özbekistan’dan başka İtalya, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri(BAE), Singapur ve Macaristan gibi bazı devletler de kongreye ev sahipliği yapmak istiyor.

Özbekistan ayrıca 2013 Gençler Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için de FİFA’ya başvurdu. Özbekistan 2013 Gençler Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak konusunda Türkiye ve BAE ile yarışacak. Özbekistan bu şampiyonaya ev sahipliği yapması durumunda, karşılaşmalar Taşkent, Semerkant, Buhara, Muborak, Karşı, ve Andican şehirlerinde oynanacak.

Özbekistan son olarak 2014’te yapılacak U17 Bayanlar Dünya Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için de FİFA’ya müracaat etti.