Fenerbahçe Ülker tur şansını erteledi: 65-80

Fenerbahçe Ülker, bir ara 10 sayı farkla önde olduğu mücadelede Olympiakos'a 80-65 yenildi. Grup liderliği şansını kaybeden Sarı Kanarya, son haftada tur şansını arayacak.


Salon:
Sinan Erdem
Hakemler: Juan Carlos Arteaga (İspanya), Paolo Taurino (İtalya), Antonio Conde (İspanya)
Fenerbahçe Ülker: Ukic 14, Ömer 2, Kinsey 12, Kaya 2, Lavrinovic 8, Jasikevicius 7, Tomas 9, Oğuz 4, Preldzic 5, May 2
Olympiakos: Spanoulis 12, Teodosic 2, Mavrokefalides 16, Papanikolaou, Erceg 21, Papaloukas 9, Nesterovic 16, Pelekanos, Glyniadakis 2, Gordon 2
1. Periyot: 18-20
Devre: 36-34
3. Periyot: 55-54


FENERBAHÇE ÜLKER: 65 - OLYMPİAKOS: 80

Turkish Airlines Euroleague'de bu sezon başarıyla mücadele ederek Top 16'ya kalan ve yoluna devam eden temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, H grubunun 5. maçında Yunanistan temsilcisi Olimpiakos ile karşı karşıya geldi. Grupta 3'er galibiyetle zirveyi paylaşan 2 takımın mücadelesine sahne olan maçı Olympiakos 80-65 'lik skorla kazanmayı başardı ve grup lideri olarak çeyrek finale yükseldi. H grubunda oynanan ilk maçta Fenerbahçe Ülker deplasmanda Olimpiakos'u 84-70 mağlup etmeyi başarmıştı.

Olympiakos'a yenilen Fenerbahçe Ülker artık gözünü Valencia deplasmanına dikti. Fenerbahçe Ülker deplasmanda kazanırsa grubu ikinci sırada bitirecek. Fenerbahçe Ülker Valencia'ya 3 sayı farkla yenilmediği sürece tur atlayacak.

Fenerbahçe Ülker'de Zalgiris Kaunas maçında sakatlanan ve ligde Bornova Belediyesi ile yapılan maçta forma giyemeyen Marko Tomas, Olympiakos maçında kadroda yerini alırken Sarı-lacivertlilerde grip olduğu için Bornova Belediyesi maçında kadroya alınmayan Can Maxim Mutaf da Olympiakos maçının kadrosuna dahil edildi. Mirsad'ın sakatlığının ardından, TOFAŞ'dan geri alınan Rasid Mahalbasic'i ise başantrenör Neven Spahija, Olympiakos maçının kadrosuna almadı. Olympiakos'da ise Ioannis Bourousis, Panayiotis Vasilopoulos, Marko Keselj, Yotam Halperin bu maçta forma giymediler.

TUR UMUDU VALENCIA'YA KALDI

Basketbol THY Avrupa Ligi 2. tur H Grubu 5. hafta maçında Yunanistan'ın Olympiakos takımına 80-65 yenilen Fenerbahçe Ülker, gruptan çıkma şansını son maça bıraktı.

Sarı-lacivertliler, 3 Mart Perşembe günü deplasmanda yapacağı Power Electronics Valencia maçını kazanırsa, 2. olarak çeyrek finale yükselecek.

İlk maçta kendi sahasında rakibini 75-73 yenen Fenerbahçe Ülker, rakibine deplasmanda 1 sayı farkla yenilse bile tur atlayan taraf olacak.

Karşılaşmayı Power Electronics Valencia 2 sayının üzerinde bir farkla kazanırsa, Fenerbahçe Ülker'in önüne geçerek, çeyrek finale kalan takım olacak.

NTV Spor