Helvacı'dan çok sert açıklamalar

Helvacı: “G.Saray'ın bu durumunun nedeni, olmaması gereken kişinin başkan olması.”

G.SARAY’DA başkan Adnan Polat ile köprüleri yakan, ancak seçime gidilmesi için istifa etmeyen 2. Başkan Mehmet Helvacı, çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte Helvacı’nın çok tartışılacak sözleri:

* “BAŞKANLA kırılmaya başladığımız nokta A.Gücü maçı. Bu maçtan sonra Sayın Adnan Sezgin ‘Bu hoca ipleri elinden kaçırmış’ dedi. Ben de “Adnan bunu burada benim görmem normal de senin bunu bugün söylüyor olman normal değil. Sabahtan akşama kadar Florya’dasın. O iplerin kaçtığını önceden haber vermelisin” dedim. Ondan sonraki ilk yönetim kurulu toplantısında Rijkaard’ın değil, Sezgin’in gönderilmesi gerektiğini söyledim. Oralarda ayrılmaya başladık. Yani 8 aylık bir durum.”

* “G.SARAY’IN bu durumda olmasının nedeni başkan olmaması gereken kişilerin başkan olması. G.Saray Başkanı’nın seçim kaygısı olmamalı. İnsan yanılabilir. Yönetici seçerken de yanılabilir. Ama bilinen şeylerde yanılma olmaz. En büyük tehlike olmaması gereken insanların koltuklarda olması ve bunun sürdürülmesidir.”

‘Hata, hatayla düzelmez’


* “BAŞKAN artık yoruldu. Ben başkanın az şey yaptığını söylemiyorum. Çok iş yaptı, beraber yaptık. Ancak hatalarımızı da görmeliyiz. Sayın başkan son dönemde büyük hatalar yapmıştır ve bundan sonra da yapma ihtimali çok yüksektir. Çünkü insanlar doğru yapmadığı zaman, hatalarını hatalarla düzeltmeye çalışırlar. Onlar da başka hatalara yol açar.”

* TRANSFERLERİN öncelikle teknik direktörlerin taleplerine göre yapıldığını düşünüyorum ama Frank Rijkaard’ın gönderilmesinden sonra yanıldığımı, yanıltıldığımı anladım ve çok üzüldüm.

‘Takım olmayı başaramadık’

* TARAFTAR olsam ‘Stadı açtın, tüzüğü, birleşmeyi yaptın. Ama bana ne, ben futbolda şampiyonluk isterim’ derim. Futbolda başarı yoksa orada olmamamız lazım. Futbolda başarı için takım olunmalı. Biz takım olamadık.”

* “G.SARAY yeniden yapılandırılıyor deniyor. Yani şirketleştiriliyor. Biz derneğiz. Amacımız şirketten para kazanmak değil. Parayı başarılı olmak için kazanmak.”

‘Polat metnin dışına çıktı’

* STAT açılışında yaşananlardan sonra bir metin hazırladık. Hatta ben kaleme aldım. Başkan önce konuştuğumuz açıklamaları yaptı. Ancak sonra “Protestocuları tek tek tespit edip yakalayacağız” sözünü sarf etti. Bence söylememeliydi. Konuşmamızda bu yoktu. Sonra ‘protestocuları’, ‘provakatör’ diye düzeltti. Ama bu yetersiz kaldı. Çünkü orada insanları savcılığa gönderecek bir durum yoktu.”

‘İş bilmezlik ve vefasızlık’

* “ALİ Sami Yen, G.Saray’ın köküdür, anasıdır. Bu yüzden ismini G.Saray’dan koparamazsınız. Yeni statta skorborddan kaldırılması, iş bilmezlik, vefasızlık. G.Saray’ın tüzüğünde o stadın isminin Ali Sami Yen Kompleksi olduğu yazıyor. Türk Telekom da uzaydan gelmedi, bunu bilmemesi mümkün değil. Hadi diyelim ki bilmiyorlar. Nedir gelir, 100 milyon dolar. Hangisi kıymetli, 100 milyon dolar mı, yoksa Ali Sami Yen ismi mi?”