Galatasaray Medical Park: 79 - Samsun Basketbol: 76

Salon: Ahmet Cömert Spor SalonuHakemler: Tunçtan Durmuşcan, İbrahim Altıntaş, Abdullah KoputanGalatasaray Medıcal Park (79): Tuğba Palazoğlu 3 (3 ribaund-3 asist), Doneeka Hodges 17 (2 asist), Bahar Çağlar 8 (3 ribaund-1 asist), Işıl Alben 2 (4 ribaund-4



Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi‘nin (TKBL) 19. hafta mücadelesinde Galatasaray Medical Park, evinde konuk ettiği Samsun Basketbol‘u 79-73‘lük skorla geçti.
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi‘nin 19. hafta mücadelesinde Galatasaray Medical Park ile Samsun Basketbol karşı karşıya geldi. Baştan sona büyük bir heyecana sahne olan karşılaşmadan, maçın son dakikasında bulduğu sayılarla, 79-73 Galatasaray Medical Park galip ayrıldı.
Maça her iki takım da karşılıklı sayılarla başlarken, ilk dakikalarda başa baş bir mücadele yaşandı. Her iki takımın da bulduğu sayılarla maçın ilk 5 dakikası 9-7 Galatasaray Medical Park’ın üstünlüğünde geçildi. Samsun Basketbol Kristi Toliver’in sayısı ile maça dengeyi getirse de Tuğba Palazoğlu, Seimone Augustus ile evsahibi ekip skoru 16-11’e taşıdı.
Maçtan kopmayan konuk ekip bu sayılara Jessica Adair ve Kristi Toliver ile cevap vererek periyodun bitimine 2:35 kala farkı 1 sayıya indirdi (16-15). Periyodun geride kalan süresinde de başa baş mücadele devam etti ve ilk periyot 21-19 Galatasaray Medical Park üstünlüğünde sona erdi.
İkinci periyoda Jessica Adair’in sayıları ile başlayan konuk ekip 22-21’lik üstünlüğü ele geçirdi. Doneeka Hodges ile bir kez daha öne geçen Sarı Kırmızılı ekip, Ceyda Kozluca’nın üçlüğüne engel olamadı. Bahar Çağlar’ın üçlüğü ve Seimone Augustus’un sayıları ile rakibi karşısında etkili olan devrenin son 6 dakikası içinde skoru 32-27’ye taşıdı. Sylvia Fowless ve Tuğba Palazoğlu ile skor üretmeye devam eden Sarı Kırmızılı ekip, devrenin son 1:31 dakikasına da 41-33’lük skorla önde girdi. Devrenin geride kalan süresinde de etkili oyununu sürdüren Galatasaray Medical Park, ilk 20 dakikayı 45-35 önde tamamladı.
İkinci yarıya Seimone Augustus’un sayısı ile başlayan Galatasaray Medical Park’a, Samsun Basketbol da Tatum Brown ile cevap verdi. Deniz Boz ile bir kez daha sayı bulan Samsun Basketbol, Gülşah Akkaya’nın üçlüğü ile de farkı 7 sayıya indirdi (49-42).
Seimone Augustus ile rakibine karşılık veren evsahibi ekip, Jessica Adair ve Gülşah Akkaya’nın sayılarına engel olamayınca periyodun son 3 dakikasına 53-49 Galatasaray Medical Park üstünlüğünde girildi. Samsun Basketbol, Jessica Adair ile üst üste sayılar bularak farkı eritmeye devam etti ve periyodun son dakikasına girilirken skoru 59-54’e taşıdı. Son dakika içinde her iki takım da başka sayı bulamayınca maçın final periyoduna bu skorla girildi.
Son periyoda Doneeka Hodges’in sayısı ile başlayan Galatasaray Medical Park, Jessica Adair ve Makbule Amachree’nin sayılarına engel olamadı. Makbule Amachree ile bir kez daha sayı bulan konuk ekip farkı 2 sayıya (63-61) kadar indirse de Sylvia Fowless ile rakibine cevap veren Galatasaray Medical Park karşılaşmanın son 7 dakikasına girilirken skoru 67-61 yaptı.
Maçtan kopmayan Samsun Basketbol, Ceyda Kozluca ve Tatum Brown ile rakip potada sayılar bularak yeniden farkı 1 sayıya (67-66) indirdi. Her iki takımın da karşılıklı sayıları ile devam edilen maçta son 4 dakikaya 71-68 Galatasaray Medical Park üstünlüğünde girildi. Seimone Augustus ile farkı 5 sayıya çıkartan rakibi karşısında Tatum Brown ile skor üreten Samsun Basketbol, maçın son 2 dakikasına 73-71 geride girdi.
Bu dakikadan sonra her iki takım da skor üretmekte zorlandılar. Maçın bitimine 50 saniye kala Kristi Toliver ile eşitliği sağlayan Samsun Basketbol, Sylvia Fowless’in bitime 38 saniye kala gelen sayısına engel olamadı. Geride kalan sürede Doneeka Hodges ile eline geçirdiği fırsatları iyi değerlendiren Galatasaray Medical Park, karşılaşmadan da 79-73’lük skorla galip ayrıldı.