Fenerbahçe Ülker: 97 - Bornova Belediyesi: 72

Salon: Sinan Erdem Spor SalonuHakemler: Erşan Kartal – Turgut Işık – Tekin ÖzübirFenerbahçe Ülker (97): Roko Ukic 9 (2 ribaund- 6 asist), Erbil Eroğlu (1 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 11 (1 ribaund- 2 asist), Darjus Lavrinovic 13 (6 ribaund- 1 asist), Saru



Beko Basketbol Ligi’nin 18.haftasında Fenerbahçe Ülker, Sinan Erdem Spor Salonu’nda Bornova Belediyesi’ni 97-72‘lik skorla mağlup etti.
Soner Şentürk ve Darjus Lavrinovic’in karşılıklı basketleriyle başlayan mücadelede Kimani Ffriend ve Ümit Sonkol’un da sayılarıyla Bornova Belediyesi 2.5 dakika sonunda skoru 2-7’ye getirdi. Ömer ve Lavrinovic ikilisiyle hücumdaki suskunluğunu bozan Sarı Lacivertliler, reklam molasına Jasikevicius’un basketiyle girerken, ilk periyotu da 10 sayı farkla 26-16 önde tamamladı.
İkinci periyotun ilk dakikasında iki takımda hücumda skor bulamazken, Fenerbahçe Ülker, Roko Ukic ve Ömer Onan ikilisinin sayılarıyla 13.dakikada 33-16’lık üstünlüğü yakaladı. Skor üretmekte zorlanan ve çok fazla top kaybeden rakibi karşısında Tarence Kinsey ve Ömer Onan’ın basketleriyle etkili olan Sarı Lacivertliler, devre sonunda da soyunma odasına 48-31 üstünlükle girdi.
Üçüncü periyotta Kinsey ve Preldzic’in sayılarıyla etkili olan ev sahibi ekip, pota altına top indirerek hücum etmeye çalışan Bornova Belediyesi karşısında üstünlüğünü sürdürdü. Preldzic’in üç sayılık basketi ve bir hücum sonrasında da Roko Ukic’in pasını sayıya çevirerek bulduğu turnike ile Sarı Lacivertliler 25 sayılık farkı yakaladı (59-34). Reklam molasına 63-36 üstün giren Fenerbahçe Ülker, periyotu da 77-45 önde tamamladı.
Mücadelenin son 10 dakikalık bölümü karşılıklı basketlerle başlarken, Oğuz Savaş ve Sean May’in pota altından ürettikleri sayılarla ev sahibi ekip 32.dakikada 83-52’lik üstünlüğünü korudu. Bu dakikadan sonra yakaladığı farkı koruyan ve tempoyu da iyi ayarlayan Fenerbahçe Ülker, karşılaşmadan da 97-72 galibiyetle ayrılmayı başardı.