Bitlis’te sporcu sayısında artış yaşanacak

Bitlis Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Güven, Bitlis’e bağlı olan bütün ilçelere spor salonu yapacaklarını belirterek, yapılacak olan spor salonları ile Bitlis’teki sporcu sayılarında artış olacağını söyledi.



Bitlis Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Güven, yapılan çalışmalar neticesinde ilk olarak Güroymak ve Ahlat ilçelerine kapalı spor salonları yapmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Güven, Bu ilçelere yapılacak olan kapalı spor salonları için ödeneğin gediğini ve kapalı spor salonlarının etüt çalışmalarının tamamlandığını vurguladı.
Güroymak ve Ahlât ilçelerinde yapılacak olan kapalı spor salonlarının ihalelerinin Mayıs ayında yapılacağını kaydeden Güven, “Tüm ilçelerimize kapalı spor salonu yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalar neticesinde Ahlat ve Güroymak ilçelerine de kapalı spor salonu yapmak için başlatmış odlumuz çalışmalar devam ediyor. Mayıs ayında bu iki ilçemizdeki spor salonlarının ihalesi yapılarak inşaatına başlanacak. Tahminen ihaleleri yapıktan sonra bir sene içinde spor salonlarımızın tamamlanmasını bekliyoruz. Bu iki ilçede de spor salonlarını yaptıktan sonra geriye spor salonu olmayan iki ilçemiz kalıyor. Bunlar Hizan ve Mutki ilçeleridir. Mutki ilçesine de TOKİ tarafından spor salonu yapılacak. Geriye sadece Hizan ilçesi kalıyor. Bu yüzden bu çalışmalarımızdan sonra Hizan ilçemiz üzerinde yoğunlaşacağız.” diye konuştu
Güven, Tüm bu çalışmalarının tamamlanması durumunda Bitlis’te yetişen ve yetiştirilecek olan sporcu sayısında ciddi anlamda artış beklediklerini sözlerine ekledi.