Trabzonspor kötü gidişe 'dur' dedi

Spor Toto Süper Lig 21. hafta mücadelesinde Trabzonspor deplasmanda Sivasspor'u 3-2 yenerek 4 hafta sonra 3 puanla tanıştı. Trabzonspor, Sivasspor deplasmanında ölüp, ölüp dirilirken, Burak Yılmaz attığı iki golle takımını zirvede tuttu.

Spor Toto Süper Lig'de 21. hafta maçında Sivasspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Sivass 4 Eylül Stadı'nda oynanan zorlu mücadelede gülen taraf 3-2'lik skorla konuk ekip Trabzonspor oldu. İkinci yarının ilk üç maçında sadece iki puan alarak zirvede önemli kayıplar yaşayan bordo-mavili ekip, ligin ikinci yarısında ilk kez 3 puanı hanesine yazırdırmayı başardı.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 1. dakikada Jaja, 71 ve 84. dakikada Burak Yılmaz kaydetti. Sivasspor'un golleri ise 63. dakikada Grosicki ve 83. dakikada Kamanan'dan geldi.

Bu galibiyetin ardından Trabzonspor puanını 47'ye yükseltirken, Sivasspor 16 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de bir sonraki hafta Trabzonspor, Manisaspor deplasmanına, Sivasspor ise Eskişehirspor'a konuk olacak.

TRABZONSPOR'DA DÖRT EKSİK
Trabzonspor, sakatlığı bulunan Egemen Korkmaz ile cezalı futbolcular Hrvoje Cale, Giray Kaçar ve Tayfun Cora'dan yoksun bir kadroyla Sivasspor karşısına çıktı.

Ligde geçen hafta oynanan Trabzonspor-Medical Park Antalyaspor maçında omuzundan sakatlanan kaleci Onur Recep Kıvrak, iyileşerek bu zorlu maçta bordo-mavili ekibin kalesini korudu.
Trabzonspor'da kaleci Tolga Zengin ile Ceyhun Gülselam, Barış Ataş, Alanzinho, Sezer Badur, Pawel Brozek ve İbrahima Yattara yedek soyundu.

YEDEKLER ŞAŞIRTTI!
Sivasspor'da sakatlıkları devam eden Abdurrahman Dereli ve Denniss İvanovs'tan yoksun bir kadroyla Trabzonspor karşısında mücadele etti. Kırmızı-beyazlı ekipte, kaleci Lubos Kamenar ile Sedat Bayrak, Mehmet Nas, Cihan Yılmaz, Ricardo Pedriel Suarez, Sandro Da Silva Mendonça ve Yannick Kamanan sahaya yedek çıktı.

İLK DAKİKADA TOP AĞLARDA!
4 Eylül Stadı'nda takımlar daha sahadaki yerini almadan gol geldi. Sivasspor orta sahada topu kaptırınca Trabzonspor hızlı atağa çıktı. Mücadeleinin ilk dakikasında Engin'in derinlemesine pasında savunma arkasına sarkan Jaja, kaleci Korcan'ın yanında meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını deplasmanda öne geçirdi.

SİVASSPOR GEMİLERİ YAKTI
Kalesinde henüz birinci dakikada gol gören Sivasspor kaybedeceği pek fazla bir şey olmadığı için santrayla birlikte Trabzonspor kalesine yüklenmeye başladı. Kanatlardan ceza sahasına inen ev sahibinin net fırsatlarından bordo-mavili takımın kalecisi Onur gole izin vermedi.

FARKI AÇMAYI BAŞARAMADI!
Erken golle öne geçen Trabzonspor, Sivasspor'un atakları karşısında kalesini gole kapatmayı başarırken, zaman zaman da rakip savunmada bulduğu boşluklarla net fırsatlar yakaladı. Bordo-mavili takımı bu pozisyonlarda golü bulamazken, Jaja'nın 41. dakikada attığı gole benzer bir pozisyonda meşin yuvarlağı dışarı göndermesi saç baş yoldurdu. İlk yarıda başka gol olmayınca devreye 1-0'lık Trabzonspor galibiyetiyle gidildi.

GROSİCKİ'NİN KAFASINDA ONUR UZADI!
İkinci yarı başlarken Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay oyuncu değişikliğine gitti. Çalımbay, Rada'ya bu yarıda formaz vermezken yerine Mehmeh Nas'ı aldı. Değişiklikle ikinci yarıya başlayan kırmızı-beyazlılar, beraberlik golü için Trabzonspor kalesine ataklarını sıklaştırdı. 56. dakikada ise Enaramo'nun yerine Suarez oyuna dahil oldu.

Çalımbay'ın müdahalelerinin ardından 61. dakikada gelişen Sivasspor atağında sağ kanattan yapılan ortaya kale sahası önünde Grosicki kafayı vurdu ama köşeye giden topu kaleci Onur harika bir refleksle çıkarmayı başardı.

SİNYALİ DAHA ÖNCE VERDİ!
Sivasspor'un etkili olduğu dakikalarda gösterdiği performansla öne çıkan ve bordo-mavili savunmayı en çok zorlayan Grosicki, 63. dakikada Onur'u mağlup ederek skora dengeyi getirdi. Grosicki'nin ceza sahasının önünden çektiği şutta Colman'a çarpan top kaleci Onur'un bakışları arasında ağlara gitti ve durum 1-1 oldu.

SERKAN'IN UZUN PASINDA BURAK CEZAYI KESTİ
Kalesinde beraberlik golünü gören Trabzonspor, Sivasspor'un baskısı altında geçen dakikalarda organize ataklar geliştirmekte oldukça zorlandı. Yarı sahasından çıkmayan bordo-mavili takım, 71. dakikada kontratakla yeniden öne geçmeyi bildi. Bu dakikada Serkan'ın yarı sahasından attığı uzun pasta savunma arkasına sarkan Burak, kaleci Korcan'ın yanından topu filelere göndererek takımını 2-1 öne geçirdi.

KAMANAN ATTI; BURAK SANİYELER SONRA CEVAP VERDİ!
Son bölüme yaklaştıkça nefeslerin kesildiği mücadelenin 83. dakikasında Grosicki'nin hazırladığı pozisyonda Kamanan topu filelere gönderek maçta durumu 2-2'ye getirdi.

Kalesinde gördüğü golün ardından panik yapmayan Trabzonspor santrayla birlikte geliştirdiği atakta Burak Yılmaz'ın ayağında gelen golle saniyeler sonra yeniden öne geçti. Mücadelenin geri kalan bölümünde başka gol olmayınca Trabzonspor ligin ikinci yarısındaki ilk galibiyetini almış oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

90' Grosicki topu önünde buldu vuruşunda top kaleci Onur'un kucağında kaldı
87' Grosicki ortaladı top kaleci Onur'un ellerinde kaldı. Hakem Onur'a faul yapıldığı gerekçesiyle oyunu durdurdu.
85' Sivasspor daha bereberlik sevincini yaşayamadan kalesinde gol görüyor...
85' GOOOOOOOOL Burak
84' GOOOOOOOOL Kamanan
80' Umut mutlak bir golden yararlanamadı. Burak sağ kanattan ortaladı Alanzinho topu Umut'un önüne indirdi. Umut çok kötü bir vuruşla topu üstten auta attı.
77' Sulçuk yaklaşık 30 metreden sert vurdu kaleci Korcan topu son anda kornere gönderdi.
74' Jaja kenara çıkarken Ceyhun oyuna girdi.
73' Ceyhun biraz sonra oyuna girecek.
70' GOOOOOOOOL:   Serkan'ın uzun pasında savunmanın arkasına hareketlenen Burak Yılmaz kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderdi.   Sivasspor 1-2 Trabzonspor
67'Grosicki ortasahadan aldığı topu tek başıuan cezasahasına kadar taşıdı. Ancak pas atacak kimesiy bulamadı ve topu kaybetti.
63 Grosicki ceza sahası dışı sol çaprazında kendisine şut pozisyonu yarattı. Grosicki'nin sert şutunda top kaleci Onur'u yanılttı ve ağlarla buluştu.
63' GOOOOOOOOL: Grosicki Sivasspor'u beraberliğe taşıyor. Sivasspor 1-1 Trabzonspor
57' Colman'ın uzun pasında Umut topa hareketlendi. Kalesini terkeden Korcan topu kafayla uzaklaştırdı.
56' Sivasspor'da Enaramo'nun yerine Suarez oyunda.
55' Engin savunmanın arkasına hareketlenen Selçuk'a pasını aktardı. Ancak Hayrettin araya girdi ve topu uzaklaştırdı.
54' Selçuk İnan'uın yaptığı ortayı kale sahası önünde Mustafa Yumlu kafayı vurdu. Savunmanın bakışları arasında top direğin dibinden dışarı çıktı.
50' Sivasspor maçın başından bu yanan yakaladığı en önemli gol pozisyonunu yakaladı.
49' Trabzonspor'dan Jaja'nın bir sakatlığı var. Sağlık ekipleri oyunda.
48' Burak'a kayarak sert bir faul yapan Ziya sarı kart gördü.
47' Grosicki sol kanattan Enaramo'ya yeden ortaladı. Mustafa Yumlu araya girerek topu taca gönderdi.
45' Karşılaşmaya 1 dakika uzatma eklendi.
43' Jaja üst üste pozisyonlar çakırıyor. Selçuk'un ortasında top Jaja'nın önünde kaldı vuruşu kaleci Korcan'ın ellerinde kaldı.
41' Jaja Engin'in pası ile kaleci ile karşı karşıya kaldı vuruşunda top direği sıyırarak auta çıktı. Trabzonspor mutlak bir golden yararlanamadı.
39' Ziya şık bir çalımla Burak'tan sıyrıldı ama yerde kaldı hakem faul kararı verdi.
37' Defans arkasına atılan topla kaleci ile karşıya kalan Burak ofsaytta yakalanıyor.
35' Sivasspor sağ kanattan korner kullandı. Erman'ın ortasında kaleci Onur kalesinden çıkarak topu kontrol etti.
33' Mehmet Yıldız Burak'a arkadan faul yapınca sarı kartı gördü. Pozisyonun ardından Mehmet Yıldız'ın hakem Kuddusi Müftüoğlu'na itirazları oldu.
31' Serebest vuruş paslaşarak kullanıldı. Sol çaprazda topla buluşan Grosicki'nin sert şutu kale sahasına sekerek kaleci Onur'un kontrolünde dışarı çıktı.
26' Engin sağ çaprazdan kaleyi yokladı kaleci topu uçarak kornere gönderdi.
23' Sol kanattan etkili geldi Sivasspor. Ziya son çizgiye inerek topu içeriye ortalamak istedi. Ancak savunmanın müdahalesiyle top kendisine de çarparak auta çıktı.
19' Erman korneri kullandı. Ceza sahası içinde Mehmet Yıldız'dan önce Glowacki kafayı vurdu ve topu uzaklaştırdı.
18' Sivasspor sağ kanattan korner kullanacak. Topun başında Erman var.
16' Umut sol köşeden cezasahası içerisine girdi. Ancak pas cezasahası dışıan çıktı.
14' Selçuk'un ortasında Umut topu kafayla indirdi. Ardından Glowacki'nin kafa vuruşunda top direğin dibinden dışarı çıktı.
12' Trabzonspor sağ kanatttan serbest vuruş kullanacak.
9'Mehmet Yılmaz ceza sahası dışından Uğur'a pas verdi. Sağ taraftan ceza sahsına giren Uğur kaleye sert vurdu ancak Onur topu kornere çelmeyi başardı.
7' Ziya sağ kanattan bastırdı. Ancak dafansın müdahalesi ile top auta çıktı.
5' Sağ kanattan Burak Yılmaz topu rakibinden kaparak takımını hızlı hücuma çıkardı. Burak solundan atak yapan Engin'e pasını aktardı. Ancak pozisyon ofsayt...
4' Bordo mavililer karşılaşmanın henüz başında golü buldu. Gol olduğunda henüz 1. dakika yeni dolmuştu.
3' Savunmanın arkasına Engin Baytar Jaja'yı kaçırdı. Sol çaprazda topla buluşan Brezilyalı oyuncunun yerden vuruşunda top ağlarla buluştu.
2' Engin'in pasa ile ceza sahası içinde topla buluşan Jaja kalecinin yanından topu ağlara göndererek takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.
2' GOOOOOOOOL Jaja
1' Maç Trabzonspor'un vuruşuyla başladı.


SİVASSPOR

Korcan
Ziya
Navratil
Grosicki
Hayrettin
Rada
Uğur
Kadir
Erman Kılıç
Eneramo
Mehmet Yıldız

TRABZONSPOR


Onur
Serkan
Mustafa Yumlu
Glowacki
Piotr Brozek
Selçuk
Colman
Engin
Jaja
Umut
Burak