Bursaspor, 3 puanın yanı sıra dostluk istiyor

Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında Pazar günü Eskişehirspor’la karşılaşacak olan Bursaspor, rakibini yenerek zirvede kalmak istiyor. Ayrıca, son dönemde bozulan iki kulüp taraftarları arasındaki ilişkilerin de bu maç vesilesiyle dostluğa dönüşmesini ar



"HİÇ BİR PUAN İNSAN SAĞLIĞINDAN ÖNEMLİ DEĞİL"
Sağlam, “Hiç bir üç puan, hiçbir kupa insan hayatından daha değerli olamaz. Taraftarlarımızın olayı böyle değerlendirmelerini istiyorum. Eskişehirspor ile Bursaspor‘un dostlukları son zamanlarda sıkıntıya girdi ama ben taraftarlarımızdan şunu rica ediyorum, şampiyon takımın şampiyon taraftarları gibi oraya gelip takımlarını desteklemelerini diliyorum. Geçtiğimiz hafta sağ olsunlar küfür olayını hiç duymadık. Aynı olgunluğu Eskişehirspor maçında da bekliyoruz. Biz geçen senenin fair play şampiyonuyuz. O sorumluluğumuzu da unutmamamız lazım. Biz şampiyonluk için çalışırken, onlar da fair play şampiyonluğu için çalışmalılar.”

SON ÜÇ SEZON MAÇLARI
İki takım arasında oynanan karşılaşmalarda son 3 sezon iki Bursaspor‘un üstünlüğü öne çıkıyor. Oynanan 5 maçın 3‘ünü Bursaspor, 2‘sini ise Eskişehirspor kazandı. 2008-2009 sezonunda ilk maçta Eskişehirspor 2-1, ikinci maçı ise yeşil-beyazlılar yine aynı skorla galip geldi. 2009-2010 sezsonunu ilk maçında Eskişehirspor 3-2 kazandı. İkinci maçta ise Bursaspor 3-1‘lik skorla rakibine üstün geldi. Bu sezonun ilk yarısında 4. haftada oynanan karşılaşmayı 2-1 yeşil-beyazlı takım kazanmıştı.

MUHTEMEL 11
Zorlu maçta zirvede kalabilmek için galibiyetten başka bir şey düşünmeyen Bursaspor’un muhtemel 11’i ise şöyle:
Ivankov, Ali Tandoğan, Ömer Erdoğan, Stepanov, Vederson, Svensson, Ergiç, Batalla, Ozan İpek, Turgay (Sercan), Miller.