Eski hakem Arzuman: MHK Başkanı sustukça eleştiriler sürer

FIFA kokartlı eski hakemlerden İsmet Arzuman, son günlerin en çok tartışılan hakem kararları ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaparken, Türkiye‘de hakemin polis futbolcunun ise hırsız gibi olduğunu söyledi. "MHK başkanı sustukça Türk hakemliğinde kazan kayn



    ÜLKEMİZDE HAKEM POLİS, FUTBOLCU HIRSIZ GİBİ
    Camianın birbirinden kaçarak çözüm bulunamayacağını, ortak görüşlerle hareket edip sorulara yanıtların bulunması gerektiğini de belirten Arzuman, ‘‘Ama maalesef MHK tecrübelerimizden ve bilgilerimizden faydalanmak yerine çareyi yurtdışından getireceği eğitimcilerde arıyor. Halbuki çözümleri içimizde halledebiliriz. Çünkü son zamanlarda durum kötüye gidiyor hakem polis futbolcu hırsız gibi gösteriliyor hakemlerin sahipsiz kaldığına yeterli desteği görmediklerine inanıyorum Merkez Hakem Komitesi başkanı hakemlerin mutlu olmadıklarını görmeli yeniden gözden geçirmeli yoksa bugün Kamil yarın Ahmet diğer gün Mehmet asılıp kesilmeye devam edilir.‘‘ diye konuştu.

    HAKEMLER FUTBOL TAKIMI GİBİ ÇALIŞABİLMELİ
    İsmet Arzuman, her şeyin boşa olduğunu hep uyarı yapıldığını da belirterek, ‘‘Uyarıyoruz dikkate alınmıyor ama yine yapacağım. Bence hakemler artık çağımızın futboluna ayak uydurabilmek Avrupa’ya açılabilmek adına antrenmanlarını futbol takımı gibi yapmalıdır. Öyle salı günü saha etrafından 20 tur koşmak ile perşembe günü depar atmak ile maçlara hazırlanılmaz. Oluşum yaratılmalı destek verilmeli. Maçı yönetecek hakemler futbolcular gibi çimde çalışabiliyorlar mı? İmkanlar yeterli mi? sorular yıllardır yanıt bekliyor artık susmak yersiz konuşulmamalı ve sorunlar çözümlenmeli.‘‘ dedi.
    
    ALMEİDA‘NIN GÖLÜNÜ DÜNYANIN EN İYİ HAKEMLERİ BİLE GÖREMEZDİ
    Beşiktaş - Kardemir Karabükspor maçında yan hakemin hatalı olduğunu düşünmediğini de belirten Arzuman, konuşmasını şöyle sürdürdü:
    ‘‘Ayağı burkuldu 4. Hakem yerine girebilir miydi? Evet girebilirdi ama o iyi olduğunu söylemiş ve zaten sakatlığı yüzünden pozisyonu görememesi gibi bir durum söz konusu değildi. Almeida’nın şutu 100-120 km hızla kaleye gitti ve hızla çıktı. Ofsaytı görebilmek adına (ki doğruyu yaptı) son oyuncu ile aynı hizada duran yardımcı hakem arkadaşımız kale çizgisine 16 metre uzaklıktaydı. Zaten aynı tip pozisyonları 2010 dünya kupasında İngiltere maçında Fenerbahçe’nin Konyaspor karşılaşmasında da yaşadık olmamalı ama olabiliyor böyle şanssız pozisyonlar.
    Sanırım UEFA bunu çipli toplarla yani teknoloji ile kökten halletmeye çalışacak. Biz buna futbolda hakem şanssızlığı diyoruz maalesef yan hakem bunu yaşadı dünyanın en iyi yan hakemi o gün orada olsaydı yine aynı kararı verirdi. Ama şunu çok net söylemek gerekir ki iki takım adına da yanlış kararlar veren Mustafa Kamil Abitoğlu çok kötü bir maç yönetti gününde değildi.‘‘